Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

choco appeltaart

Ingrediënten

250 gram bloem

1 stuks eidooier

2 eetlepels suiker

125 gram boter

8 appels

125 gram pure chocolade

75 gram (room)boter

100 gram suiker

100 gram noten

2 stuks eieren

10 gram bloem

1 sinaasappel

Deeg

Meng bloem, suiker en de boter in een kom goed door elkaar. Kneed het daarna tot stevig deeg.

Verdeel het deeg in twee stukken, 1 stuk van 1/3 en een stuk van 2/3. Wikkel het deeg in folie en leg dit in de koelkast.

Vulling

Schil de appels en snij ze in dunne plakjes van een paar mm dik. Mocht je de schil lekker vinden dan hoef je de appels niet te schillen.

Smelt de chocolade in pan of schaal die boven op een pan staat met wat water erin dat je aan de kook brengt (au bain marie).

Klop nu de boter en 2 eetlepels suiker tot een room, klop de noten, eidooiers, 10 gram bloem en wat geraspte sinaasappel schil er door.

Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een dikte van 8 a 10 mm. Het deel van 2/3 gebruik je voor de bodem en de zijkanten.

Smeer een springvorm in met boter en bekleed deze met deeg. Druk de stukken deeg goed aan elkaar vast. Zorg dat de zijkanten van de taart iets hoger zijn dan het midden, dan loopt de chocoladen niet van de taart af in de oven.

Klop nu de gesmolten chocolade door het vulling beslag en verdeel enkele lepels hiervan over de bodem. Verdeel de helft van de appel plakjes hierover en schep hierover weer enkele lepels van het beslag, hierop leg je de rest van de appel schijfjes. Het laatste beetje van het beslag verdeel over je over de bovenkant.

Bak de taart 1 uur onderin een op 175 C voorverwarmde oven. Laat de taart gedeeltelijk afkoelen, haal hem uit de vorm en serveer hem eventueel met stijfgeklopte slagroom.

Nu kun je genieten van een heerlijke chocolade appeltaart.

 

recept komt van  http://www.appeltaartmaken.eu/chocolade-appeltaart/

Home Recepten Kookboeken