Onlangs zag ik op het tv-programma “Kook mee met Max” op NPO1 een recept voor zoete aardappel soep met restjes gezien.

Nu had ik zelf ook nog wat zoete aardappel over, wat groentebouillon, maar ook nog een groot stuk pompoen. Toen dacht ik bij mezelf, laat ik dat eens combineren. Het resultaat was verbluffend lekker! Bij deze zal ik dit recept met jullie delen.

Ingredienten:

– 700 gram zoete aardappel
– 500 gram pompoen
– 1500 ml groente bouillon
– 2 uien
– 200 ml kokosmelk
– 3 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 2 geroosterde paprika
– Scheut olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze:

– Rooster de paprika’s in de over op 200 graden 30 minuten
– Schil de aardappelen en de pompen en snijdt in blokken
– Snijdt de uien en knoflook en rode peper fijn en fruit in de pan met wat peper en zout met een scheut olijfolie. (Zonder de uien of knoflook te kleuren!)
–  Voeg de Aardappel en Pompoen toe samen met de boullion
– Kook de aardappelen en pompoen zacht en blender het geheel in de pan met een staafmixer
– Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel nog 30 minuten pruttelen
– Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de soep in diepe kommen, eventueel met wat lekker vers brood.

Kook mee met Max is dagelijks op de NPO1 te zien, en is een super leuk programma om wat inspiratie op te doen. Bekijk wat ze vandaag gaan gaan koken op
Teletekst Online pagina 235!