Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

6 Lekkere & eenvoudige Pasta recepten

pasta-blogMangiare!

Lekker eten is voor de Italianen heel erg belangrijk en pasta is daar een essentieel onderdeel van. Pasta wordt dan ook het meest gegeten in Italië. Italianen eten maar liefst 28 kilo pasta per jaar!

Pasta is de Italiaanse benaming voor deegwaren van harde tarwe, is verkrijgbaar in zowel droge vorm als verse vorm. De verse vorm pasta heeft een kortere kooktijd dan de droge vorm pasta. Pasta heeft vele vormen en bereidingswijzen en kan zowel koud als warm gegeten worden. Er zijn meer dan 600 pastasoorten over de hele wereld. Van spaghetti tot ravioli, van vermicelli tot pappardelle. Wij hebben 7 pasta gerechten geselecteerd die je echt gegeten moet hebben.

Lasagne

Natuurlijk mag het meest populaire recept op Smulweb niet ontbreken: Lasagne.

Deze traditionele Italiaanse ovenschotel stamt uit midden-Italië en kent vele variaties. De grootste lasagne is ooit gemaakt in Polen, was 25 meter lang en woog 4200 kilo. Deze lasagne is overheerlijk met spinazie en mozzarella.

lasagne-blog

Heerlijke pastasalade

Een koude variant van pasta is deze lekkere pastasalade

met onder andere kip, pesto, tomaat en Parmezaanse kaas. Heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet. Pastasalade kun je ook heel goed maken met zalm, tonijn of mozzarella .

pasta-pesto-blog

Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin

Deze verrassende combinatie van kip, spinazie, champignons en boursin is al jarenlang een van de toppers van Smulweb. Het is eenvoudig te bereiden en smaakt heerlijk. Je kunt het bereiden met de meeste pastasoorten, wat je maar in huis hebt….

pasta-champignons-kip-blog

Ravioli met pompoen, walnoten en salie (veganistisch)

Ravioli zijn gevulde pastakussentjes. We hebben gekozen voor een veganistische variant, Dit gerecht is veganistisch en datwant dat kan een hele uitdaging zijn. Maar deze smeuïge pompoenravioli is lekker toegankelijk en je maakt zelf je pasta, heel eenvoudig. Zelfs de grote vleeseters zullen ervan smullen! Een echte aanrader

pompoen-ravioli

Pastaovenschotel met champignons

Wat is er lekkerder dan een dampende ovenschotel uit de oven op een koude dag? Deze pastaovenschotel is romig door de crème fraiche en vol van smaak dankzij de witte wijn en Italiaanse kruiden. Haal de pasta Qqueen of -king in jezelf naar boven met dit makkelijke recept.

pasta-ovenschotel-blog

Pasta Puttanesca met zeevruchten

De letterlijke vertaling van Pasta Puttanesca is spaghetti op “hoerenwijze .” Het is een pittig, eerder gezouten Italiaans pastagerecht dat in het midden van de twintigste eeuw werd uitgevonden. Er bestaan verschillende verhalen over de oorsprong van de saus, maar de eerste vermelding is in de Italiaanse roman uit 1961, Ferito a Morte. Er wordt gezegd dat deze pasta is uitgevonden in een nachtclub op Ischia. Het is een heerlijk simpel pastagerecht voor een doordeweekse avond..

pasta-puttanesca-blog

Home Recepten Kookboeken