Thaise-barbecue-kip

Onze vorige blog ging over de lekkerste en meest originele side dishes voor bij de barbecue, maar bij een barbecue hoort natuurlijk nog veel meer! Deze week staat de blog in het teken van de lekkerste vlees- en visgerechten voor op de barbecue. Wat is jouw favoriete vlees- of visgerecht voor op de barbecue?

Gemarineerde biefstukspiesjes met puntpaprika
Spiesjes zijn echte klassiekers voor op de barbecue. Deze variant met gemarineerde biefstuk, puntpaprika en tomaat is er een die niet mag ontbreken. Serveer de spies met de bijhorende rijstsalade en voilà, een verrassend en gevarieerd gerechtje. biefstuk-spiesjes

Cheeseburger met kipgehakt en truffel
Burgers zijn er in alle soorten en maten. Een goeie burger is sappig maar hoe doe je dat? Het recept voor deze voortreffelijke burger met kipgehakt en truffel is er zo een! Als truffel niet helemaal je ding is kun je het natuurlijk ook weglaten.  cheeseburger-kipgehakt

Gemarineerd zalmfilet
Een stukje vis mag niet ontbreken bij de barbecue. Deze zalmfilet heeft een heerlijke marinade die je moet proberen! Zo zit er sinaasappel, honing en sojasaus in. Klinkt heerlijk toch?  gemarineerde-zalmfilet

Barbecue gehaktrol met bacon
Gehakt op de barbecue? Zeker! Naast hamburgers kun je nog veel meer met gehakt bereiden op de barbecue. Deze gehaktrol is omgewikkeld met bacon en bevat stukjes kaas. Om het helemaal af te maken dip je het in de barbecuesaus.  barbecue-gehaktrol

Zomerse zeevruchtspiesjes
Voor de visliefhebbers onder ons is dit een perfect spiesje! De verschillende soorten vis en zeevruchten worden gemarineerd met o.a. knoflook, kokos, yoghurt en dille. Een verrassende combinatie die je moet proberen! zeebrucht-spiesjes

Thaise barbecue kip
Niets is zo lekker als een goed gemarineerd stukje kip van de barbecue. Deze Thaise kip voor op de barbecue is een echte aanrader. Neem de tijd om een heerlijke marinade te maken en laat het goed intrekken, zo maak je het kiplekker! Thaise-barbecue-kip

Geglazuurde honing rum spareribs
Een lekkere marinade hoeft niet moeilijk te zijn. De tip van vandaag is dan ook spareribs met een glazuur van honing en rum. Voor de regenachtige dagen kun je deze lekkere ribbetjes natuurlijk ook in de oven bereiden! geglazuurde-honing-rum-spareribs

Dat wordt genieten! Voor meer barbecue recepten klik hier!