Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Top 9 borrel bites!

kibbelingPasen is net voorbij en het volgende feestje staat alweer op de planning. In deze blog hebben wij lekkere bites voor bij de borrel geselecteerd waarmee je koningsdag gaat doorkomen. Geen plannen? Deze recepten zijn natuurlijk lekker voor elke gelegenheid bijvoorbeeld een avond met vrienden en familie.

Garnalen bitterballen
De garnalen bitterbal of kroket is een klassieker die we allemaal wel eens gegeten hebben. Wist je dat het maken van bitterballen helemaal niet moeilijk is? Met dit recept kun je binnen 20 minuten al genieten van een heerlijke garnalen bitterbal! garnaal-bitterballen

Kibbeling
Deze Hollandse hap eten we natuurlijk met koningsdag maar deze keer niet van de markt! Niets is zo lekker als eigengemaakte kibbeling met saus. Probeer dit verrassende recept met bier in het beslag. kibbeling

Zoete kip bacon
Geen held in de keuken? Met dit recept heb je in een handomdraai een hapje op tafel staan waar je maar 4 ingrediënten voor nodig hebt. Door de kip te omwikkelen met bacon en te dippen in de suiker en chili krijg je een overheerlijke combinatie tussen zoet, zout en pittig. Wat wil je nog meer? kip-bacon-bites

Rendang loempia’s
Omdat we de Vietnamese loempia’s door en door kennen hebben we nu een variant die je zeker moet proberen! De rengdang loempia vergt wat meer tijd om te maken, maar is de moeite meer dan waard. Hiermee ga je zeker indruk maken op je gasten. rengdang-loumpia's

Aardappel cupcakes
Cupcakes alleen voor de zoetekauw? Nee, cupcakes hoeven niet altijd zoet te zijn en met deze hartige variant geniet iedereen ervan! Deze cupcakes zijn gevuld met chorizo, geitenkaas en artisjok met een basis van aardappel. Een perfecte cupcake voor tijdens de borrel. aardappel-cupcakes

Pierogi met spinazie
Pierogi is een deeghapje uit het oosten van Europa met verschillende vullingen. Meestal zijn ze gevuld met zuurkool of aardappel. Deze versie met een vulling van spinazie, witte kaas en room heb je zo gemaakt!spinazie-pieroggen

Hartige bladerdeeg stengels
Bladerdeeg stengels zijn misschien niet de eerste hapjes waar je aan denkt bij het woord borrel, maar niets is minder waar! Deze makkelijke bladerdeeg stengels kun je gebruiken om mee te dippen, voor bij de soep of garneer ze zelf met toppings die jij lekker vindt! bladerdeeg-stengels

Griekse Dolmades
Heb jij wel eens gehoord van dolmades? Dit heerlijke hapje van rijst met wijnbladeren zorgt voor de nodige variatie bij de borrel. Even oefenen en dan heb je het vouwen van de dolmades zo onder de knie. dolmades

Pretzels met pindakaas en chocolade
We sluiten af met deze over the top maar oh zo lekkere pretzels. De pretzels zijn gemaakt met spelt deeg en hebben een topping van chocolade, pindakaas en walnoten. Heerlijk als tussendoortje, om mee te lunchen of te ontbijten. pretzels-met-pindakkas-chocolade-en-nootjes

 

Nog niet overtuigd van onze borrel bites? Probeer een van de onderstaande recepten:

Tortilla-bakje met tomaat en asperge
Parmezaan tortellini 
Koolvis hapje

1 Reactie

  1. brunowilson

    22 mei 2019 at 08:34

    Deze zien er zo heerlijk uit. Ik zal ze zeker eens proberen.
    basketball legends

Geef een reactie