aperitiefhapje-met-ei

Omdat één ei geen ei is hebben wij een tal ei recepten voor jou verzameld! Als je onze Facebookpagina in de gaten hebt gehouden de afgelopen tijd dan heb je al zeker wat eieren voorbij zien komen. Nu hebben wij een blog geschreven waarmee jij je familie en vrienden kan verrassen met het perfect bereidde eitje en tips voor heerlijke recepten om Pasen compleet te maken.

Technieken voor het bereiden van een ei
Oeuf cocotte
Dit klassiek Franse eitje wordt niet klaar gemaakt in een pan maar in de oven! Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren en kun je het zo spannend maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld ham, verse kruiden of kaas toe en dip er je brood in.

oeuf-cocette

Perfecte scrambled eggs
Scrambled eggs is een heerlijk klassiek ei recept dat niet moeilijk is en in een mum van tijd op tafel staat. Maar hoe maak je de perfecte scrambled eggs die niet droog is? In dit recept wordt uitgelegd hoe je dat voor elkaar krijgt.scrambled-eggs

Gepocheerd ei
Onmisbaar met de Paas brunch, een heerlijk gepocheerd ei. Het lijkt moeilijk om te maken maar met een beetje oefenen en met een paar tips en tricks heb je het zo voor elkaar! gepocheerd-ei

Egg Benedict
Mocht je het gepocheerde ei onder de knie hebben kun je de techniek toepassen op dit overheerlijke recept! Egg Benedict is een Amerikaans ontbijt/brunch gerecht. Serveer het ei op een beschuitbol met groene asperges, kipfilet en lekker sausje. Perfect voor Pasen als je het ons vraagt!

eggs-benedict

 

Eiersalade
Het basisrecept voor de perfecte eiersalade is er een die je in je receptenboek wilt bewaren. Gebruik dit recept om eindeloos te variëren met ingrediënten en smaken.  Eet de eiersalade op een stokbroodje voor bij de borrel of op een boterham met bijvoorbeeld gerookte zalm of kaas om te genieten van een heerlijke lunch.

salade-eieren

 

Ei hapjes
Aperitief met ei
Wil jij je eitje als aperitief serveren tijdens de paasdagen? Dan is dit recept voor een eitje op een stukje brood met onder andere radijsjes en komkommer perfect. Supermakkelijk, maar heerlijk! aperitiefhapje-met-ei

Hartig eiertaartje
Klaar met de gevulde eieren en eiersalade? Probeer dan deze easy hartige eiertaartjes eens. Binnen 30 minuten staan de taartjes op tafel voor de brunch of op de borrelplank.

hartig-eier-taartje

Bladerdeeg ei hapje
We blijven nog even in de bladerdeeg hapjes hangen, want het volgende recept is er een die je moet proberen! Dit bladerdeeg hapje uit de oven is gemaakt met Gandaham en om het nog lekkerder te maken doe je er wat kaas bovenop. Simpel, maar heerlijk voor tijdens de Paasdagen of een luie zondag. bladerdeeg-gevuld-met-ei-ham

 

Omelet
Ben je die standaard omelet met kaas en ham zat? Probeer eens een omelet met tomaat, ui en kaas. Voeg wat bieslook toe als garnering en je lunch is klaar! 

 

Wil jij last minute nog wat lekker maken voor tijdens de paasdagen? Bekijk dan onze Paas pagina hier!