bagelsOver twee weken is het zover! Tijd om eieren te zoeken en te genieten van je vrije paasdagen. Nog inspiratie nodig voor een origineel paasontbijt of paasbrunch? Lees dan vooral verder en kies wat lekkere recepten uit. Van een paasbrood tot een recept voor bagels!

Klassiek paasbrood
We beginnen met een klassieker namelijk het paasbrood. Tegenwoordig kan je alles makkelijk en kant en klaar kopen, maar wat is nu lekkerder dan een zelfgemaakt paas brood?!
paas-brood-klassiek

Gevulde pistolet met spiegelei
Een ei hoort erbij! Hoe leuk is dit; een spiegelei in je broodje. Om te laten zien dat je een echte chef kok bent, kan je er ook nog voor kiezen om je pistolets zelf te maken.gevuld-pistolet-met-spiegelei

Paasbrood met spijs
Paasbrood volgens origineel ‘Overijssels’ recept. Met veel krenten en rozijnen en kaneel.paas-brood

Basisrecept voor bagels
Hmm… tegenwoordig is de bagel ook in Nederland steeds bekender. Hier dan ook een basis recept voor het maken van je eigen bagels!bagels

Krenten cake brood
Dit krentenbroodje is er niet zomaar één! Het is een combinatie van brood en cake. Dit zorgt gegarandeerd voor blije gezichten bij  je gezin of gasten!krenten-brood-en-cake

Broodvarkentjes
Wil je met je kids de keuken in? Dan zijn deze broodvarkentjes een aanrader. Deze vrolijke brood varkentjes zijn binnen 20 minuten klaar en staan super op je paas tafel!brood-varkentjes

Kaneelbroodjes
Nog een heerlijke klassieker is het kaneelbroodje. Dit lekkere broodje mag niet ontbreken tijdens je paasontbijt of brunch. Serveertip: serveer de broodjes als ze net uit de oven komen dan zijn ze het lekkerst!

kaneel-broodjes

Hot cross buns
 Hot cross buns zijn Engelse paasbroodjes. Ze lijken een beetje op krentenbollen, maar zijn dan 10 keer zo lekker. Om een tipje van de sluier te geven er gaat onder andere:  sinasappel rasp, rozijnen en kaneel in.

cross-buns

Breekbrood
Rozijnen, citroen, vanillesuiker, broodmix en voor de liefhebbers amandelspijs. Dit zijn de ingrediënten voor een lekker breekbroodje. Een goede toevoeging aan je ontbijt of brunch.

afbreek-paasbrood

Wil je naast een lekker broodje je paas tafel vullen met nog meer zelfgemaakt recepten kijk dan hier voor meer inspiratie.