appeltaart-met-amandelen

Wat is er nu lekkerder dan thuis komen en verwelkomt worden door de geur van versgebakken appeltaart!? Deze blog staat helemaal in het teken van appeltaart en appel baksels. We gaan de hele wereld langs om een aantal verschillende manieren van appeltaarten in kaart te brengen

Hollandse appeltaart
We starten met een echte klassieker namelijk een Hollandse appeltaart. Iedereen kent hem wel dit is de appeltaart met het ruitjes patroon.

klassieke-Hollandes-appeltaart

Italiaanse appeltaart
Deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

Italiaanse-appeltaart

Franse appeltaart
De Fransen hebben de appeltaart een andere naam gegeven namelijk: tarte tatin. Een tarte tatin is een omgekeerde taart met een gekarameliseerd laagje. Naast de welbekende appel versie kun je ook variëren met ander fruit of zelfs een hartige variant maken!

tarte-tatin-Franse-appeltaart

 

Griekse appeltaart
Griekse appeltaart wordt gemaakt met filodeeg. Het knapperige deeg, de walnoten en honing maken het een appeltaart die het proberen waard is.

Griekse-appeltaart-met-filodeeg

 

Appelkruimel taart met bakkersroom
Voor de kruimeltaart fans onder ons… Deze appelkruimel taart is geen standaard versie, maar is gemaakt met onder andere banketbakkersroom.

appel-kruimeltaart-met-banketbakkersroom

Appelkruimel boterkoek
Om nog een stapje verder te gaan combineren we twee baksels met elkaar. Hier vind je de appelkruimel boterkoek. Twee heerlijkheden in één recept, wie wil dat nu niet?!

boterkoek-appeltaart

 

Appeltaart met gekarameliseerde amandelen
Deze appeltaart met kaneelroom en een knapperig gekarameliseerd amandellaagje is er één die je moet proberen.

appeltaart-met-amandelen

Appelkwarktaart
Appeltaart jasje en een vulling van kwark. Deze appelkwarktaart is lekker zacht door de cake structuur met de smaak van appeltaart. Voor wie ga jij deze leuke appeltaart variant maken?

appelkwark-taart

 

Apfelstrudel
Ook de apfelstrudel mag niet ontbreken in dit rijtje. Geen echte appeltaart, maar minstens zo lekker.

apfelstrudel

Al trek gekregen? Bekijk hier de pagina voor andere appeltaart recepten.