recept-toevoegen-ingredienten

Je hebt een account aangemaakt op Smulweb en kan eindelijk beginnen met het plaatsen van je favoriete recepten! Maar hoe plaats je een goed recept? In deze blog leggen wij jou uit hoe je dat doet en hoe je hiermee in de top 5 kan komen op de homepage en in de nieuwsbrief! Nog geen account? Lees hier hoe je een account aanmaakt.

Recept toevoegen
Om een recept toe te voegen moet je aangemeld zijn. Dit kan door rechts bovenin te klikken op inloggen. Vervolgens kun je een recept toevoegen door te klikken op Toevoegen+ en dan op recept.

Het is zover! Alle gegevens van jouw recept kun je invullen maar wat is daarvoor nodig?  Hieronder lees je per onderdeel de tips en tricks om een goed recept toe te voegen.

Titel van het recept
Smulweb staat vol met heerlijke recepten maar om jouw recept te kunnen vinden is een goede titel nodig. Een goede titel is duidelijk maar ook uniek. Stel, je hebt een overheerlijke zuurkoolschotel die je wilt delen op Smulweb maar wat maakt jouw recept speciaal? Voorbeeld:
Niet alleen: Zuurkoolschotel
maar: Zuurkoolschotel met spekjes en….
Zorg ervoor dat de titel niet meer dan 75 tekens inclusief spaties bevat.

Foto en video uploaden
Door het uploaden van een receptfoto wordt jouw recept nog beter gevonden. Behalve het eindresultaat kun je ook foto’s toevoegen van de bereidingswijze. Beschrijf in de naam van de afbeelding wat er te zien is. Voorbeeld: zuurkoolschotel-met-spekjes-en-….
Sla je afbeelding op als een .jpg of .gif en plaats het bij jouw recept!
Heb je een video van jouw recept? Deze kun je toevoegen door een URL van YouTube of Vimeo te plaatsen onder het kopje Video URL onder het kopje Titel.

Algemene recept informatie
Naast de titel van jouw recept zijn gerechten ook te vinden op bijvoorbeeld keuken, gang, gelegenheid of allergieën. Het is daarom belangrijk dat deze ingevuld zijn. Voor hoeveel personen is jouw recept en hoeveel porties of stuks kunnen eruit gehaald worden? Weet je het niet exact? Geef een schatting. Als je niet zeker weet of jouw recept allergenen vrij is of je twijfelt, vul dan niets in.

Als laatst wordt er gevraagd of het recept zelf bedacht is of niet. Als het recept niet zelf bedacht is hoef je bij de bron alleen de naam in te vullen. Het recept van je buurvrouw? Dan mag je neerzetten bron: Mijn buurvouw. Is het een recept van internet? Dan voldoet alleen de naam van de website, een URL is niet nodig.

Iets leuks over jouw recept
Je kan jouw recept persoonlijker maken door iets leuks over jouw recept neer te zetten. Dit helpt ook om gevonden te worden. Wat kun je hier neerzetten? Begin met de titel van het recept gevolgd door bijvoorbeeld jouw ervaring met het recept, hoe je er op gekomen bent of waarom mensen het moeten proberen. Zorg dat de tekst uit minimaal 160 tekens bestaat inclusief spaties. Je kan de titel indien mogelijk vaker terug laten komen in deze tekst.

Ingrediënten, bereidingswijze en keukengerei
Nu is het tijd om het recept echt uit te typen! Zorg dat er een duidelijke opsomming is van de ingrediënten en de stappen in de bereidingswijze. Je kunt het eventueel ook duidelijker maken door onderscheid te maken tussen de onderdelen van het gerecht.   De bereidingswijze kun je eventueel nummeren per stap, zo weet je altijd bij welke stap je bent gebleven tijdens het koken.

Leuke tips
Iedereen kan zijn eigen draai geven aan de verrukkelijke recepten op Smulweb maar soms kun je deze tips ook meegeven aan de lezer. Wat dacht je van een wijntip, een variatietip of een serveersuggestie?

Tags toevoegen
Vindbaar worden? Door het gebruiken van tags wordt jouw recept nog makkelijker gevonden. Gebruik tags die te maken hebben met jouw recept zoals gelegenheid, ingrediënten of synoniemen. Zo is jouw zuurkoolschotel met spekjes ook makkelijker te vinden met de tags: zuurkoolschotel, zuurkool, spek, spekjes, ovenschotel, makkelijk etc.

Top 5
Wil jij in de top 5 komen? Onder de nieuwe recepten wordt elke week een top 5 samengesteld door de Smulwebgebruikers door het bewaren van recepten of het toevoegen aan een kookboek. Hoe vaker deze bewaard word in een week tijd hoe hoger je in de top 5 komt. Deze top 5 is te vinden op de homepage van Smulweb en in de wekelijkse nieuwsbrief. Wil je weten hoe je een recept moet bewaren of toevoegen aan een kookboek? Dat lees je hier.