[gesponsord] 

Wild pig wijnen en muisjes

Vandaag plaatsen we een nieuwe blog van de #girlstalk tag. Deze blog is geschreven door Daphne van Foodinista. Benieuwd hoe zij 9 maanden zwangerschap zonder wijn heeft overleefd? Lees snel verder!

Zo, daar dacht ik met mijn vriendinnen niet over na toen wij elkaar tijdens onze studie of begin van de loopbaan leerden kennen. Waarover? Dat er ook een lange wijnloze tijd zou volgen. En heel eerlijk dat valt best wel zwaar. Negen maanden staat voor zwangerschap. Ook plannen we natuurlijk niet alles samen dus met sommige vriendinnen is er al 18 maanden niet meer geproost en dat doet best een beetje pijn. Natuurlijk drink je met gezond verstand niet, maar dan wordt het mij ook wel duidelijk op welke momenten ik er een fles wijn bij pak en deze open met vriendinnen op mooie momenten, maar soms ook even verdrietige momenten lost te laten. Wellicht herkenbaar maar bij een etentje, borrelavond of als we juist even willen ontspannen na een lange dag is het eigenlijk gewoonte. Vergeet vooral met dit lange voorjaar de terrasmomentjes niet en mijn drooglegging begon al met de feestdagen. Wat kan je leven veranderen door een glas wijn en hoe confronterend is het als je gezelligheidsmomenten toch een beetje anders zijn.

Heeft wijn zo’n grote invloed?

Heel eerlijk wijn heeft gewoon invloed op de gezelligheid en sfeer daar ben ik eerlijk in. Op vrijdag drink ik het liefst een mooi glas Wildpig rode wijn ter ontspanning en met een kaasplankje als bonus, ga ik naar het terras dan is Wild Pig rosé een favoriet waarbij een bitterballetje niet mag ontbreken en schenk voor mij bij een borrelmoment of goed bord pasta maar een glas Wild Pig witte wijn in. Dan is fruitwater toch even iets anders of een frisje. En laten we eerlijk zijn wat vooral bij #girltalk belangrijk is? Met een glas wijn worden de tongen toch vaak iets losser. Als je al langer dan 15 jaar met elkaar bevriend bent is dat ook geen probleem het zorgt juist voor eerlijkheid en inderdaad dat ontspannen moment met elkaar. Want wat is er heerlijker dan even onbezorgd te kletsen en herinneringen op te halen over die foute dates, periodes dat je bij de zelfde werkgever werkte, mooie reisherinneringen en ook al die bloopers die alleen je beste vriendinnen zich kunnen herinneren (en je zelf het liefst was vergeten). Daarbij worden we ook eerlijker over het moederschap, want niet alles gaat over rozen eerder over spuugjes en bruine hopen. Dan is het borrelmoment met wijn al snel een heerlijke avond met te veel wijn en extra happen die op tafel moeten komen. Want geen wijn zonder hapjes of de momenten waarop de laatste trein uit Amsterdam wordt gemist… Dat geeft wel weer reden om nog even door te gaan.

Wijnmomentje

Juist dan heb je een glas nodig

Ik denk dat ik niet alleen voor mijzelf spreek, maar ook voor meerdere moeders die zich hierin herkennen. Want heb je maar één glas nodig om je losser te voelen? Ja zeker wel. Met een peuter in huis en een eerdere zwangerschap kan ik niet meer zoveel hebben als voorheen. Ik denk dat dat opgaat op meerdere fronten. Toch ben je ook regelmatig iets emotioneler en dan helpt een glas wijn zeker om te ontspannen, maar het leven is ook veel drukker geworden met kinderen, waarbij je dan weer graag een glas wijn wilt pakken voor een ik-momentje. Die verantwoordelijkheden. Voor vriendinnen van mij telt dat ook wel. Dat vinden we soms jammer. Want een goed glas wijn is genieten en vergeet niet de etentjes met een glas wijn per gang, geef mij maar een BOB-arrangement. Een voordeel is dat ik er tegenwoordig dan ook wel veel meer van geniet al zijn de even los gaan momentjes sterk verminderd. Daarom genieten we er wellicht wel extra van en is de hunkering groter.

Even aftellen

Het is nog even aftellen en dan ga ik weer genieten van een goed glas wijn en mag de fles open. Alles met mate natuurlijk, maar in het zonnetje met vriendinnen genieten tijdens een feestje of borrelavond is toch wel een geniet momentje wat je weer meer gaat appreciëren. En na wijnloze vakanties, kerst, oud en nieuw, Valentijn, Pasen, verjaardagen en oké een babyshower is dat ook wel meer dan verdiend.  Binnenkort kun je mijn heerlijke wijnmomentjes, met vriendinnen, weer volgen en de daarbij passende gerechten en hapjes en daar kijk ik misschien zelf wel het meest naar uit!

Voor de volgende blog nomineren we Tamara van Passievrouwen!