cheesecake_2

Voordat we dit extra lange weekend inluiden: ben jij al helemaal klaar voor je Paasontbijt of -brunch? Heb je onze inspiratie voor de perfecte paastafel al gelezen maar had jij ook het gevoel dat er nog wat ontbrak. Wij hebben het antwoord voor je: een heerlijke cheesecake! Met Pasen zijn namelijk al je cravings toegestaan! Smulweb staat vol met de lekkerste cheesecakes en ik geef je 7 toprecepten.

1. Cheesecake met rabarber en aardbeien

Wist je dat rabarber eigenlijk een groente is? Dat zou je niet denken hè? Zeker niet omdat het in deze heerlijk zoete taart is verwerkt. Samen met de pistachenootjes en stukjes aardbei is deze cheesecake ideaal voor de lente. Tip: bewaar het vocht van de rabarber en gebruik dat als saus voor over de taart!

2. Lindy’s New York Cheesecake

Dit is het originele recept van de beroemde cheesecake van Lindy’s Deli in New York. Dit wordt ook wel de ‘Cheesecake der Cheesecakes’ genoemd en het is dan ook een echte klassieker. De vulling bestaat vooral uit roomkaas en wordt op frisse smaak gebracht met citroenrasp. Het recept is heel uitgebreid uitgeschreven en daarom gaat het jou zéker ook lukken!

cheesecake_1

3. Cheesecake met chocolade en pindakaas

Liefhebbers van die heerlijke Reeses opgelet: deze cheesecake voldoet aan al je eisen! De bodem is een stevige laag van koekjes en gezouten pinda’s met een vleugje chocolade en de vulling bestaat uit een romige vulling met pindakaassmaak. Top af met een flinke laag vloeibare chocolade en eet de taart vooral niet helemaal in je eentje op.

4. Klassieke cheesecake met limoen

Dit is een typische cheesecake die het goed zal doen in de lente, op de paastafel bijvoorbeeld. De bodem is klassiek, zoals bij de New York Cheesecake, maar de vulling is heel fris en fruitig door de toegevoegde limoensap- en rasp. De bovenste laag van de cheesecake bestaat uit meringue en dat geeft een prachtig effect wanneer je ‘m uit de oven haalt. Meer lente ga je het niet krijgen!

5. Chocoladecheesecake met Oreo

Ja, dat lees je goed. Deze Smulwebber snapt ’t helemaal: chocolade, cheesecake en Oreo-koekjes gaan perfect samen! De bodem bestaat (je raadt het al) uit Oreo en de vulling is lekker romige chocolade. Oh, en vergeet net voor het serveren niet wat koekjes te verkruimelen ter decoratie.

6. Citroen kwarktaart

Dit is mijn favoriet uit het rijtje. Cheesecakes bestaan in allerlei verschillende vormen van over de hele wereld en dit is zoals wij ‘m kennen: als kwarktaart! De roomkaas maakt cheesecake al snel zwaar en vettig, terwijl kwark juist wat frisser is. Zeker in combinatie met citroen en wat ander fruit zet je een échte Paas-proof cheesecake op tafel.

7. Kwarktaart met witte chocolade

Vooruit, nog een kwarktaart dan. Waar bovenstaande taart vooral fris is, is deze toch al wat machtiger. De vulling van witte chocolade en vanille maakt het zoet en als je dat zou willen, kun je ‘m nog aftoppen met chocoladevlokken of koekkruimels. Deze kwarktaart moet een half uurtje de oven in zodat de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje krijgt. Eet smakelijk!

 

Maar dat was nog lang niet alles! Het barst van de cheesecakes op Smulweb, klik HIER voor meer ideeën! Ben je meer fan van de Hollandse kwarktaart-versie? Klik dan hier.