Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

12x aardappels; om je vingers bij af te likken

gepofte-aardappel-knoflookroom

Wij Nederlanders zijn dol op aardappels! Je kunt er ook zo veel mee: koken, bakken, hakken, pureren, het houdt niet op. Hieronder hebben wij maar liefst 12 aardappelvariaties voor je opgezocht zodat jij nog vaker aardappels  kan eten.  Varieer er op los! Ken je deze gerechten met je favoriete piepers al?

1. Aardappelgratin

De creamy vulling en krokante topping maken dit voor ons een  favoriete aardappelvariatie.

2. Homemade friet

Friet of patat? Hoe je ze ook noemt, na dit gerecht wil je nooit meer anders. Zelfgemaakt is dit toch het allerlekkerst. Dit recept heeft zo'n uitgebreid stappenplan dat het jou sowieso lukt om ze perfect te bakken.

3. Chips uit de oven

Deze snack is natuurlijk ook gewoon van aardappelen gemaakt. Heb jij het zelf wel eens geprobeerd te maken? Wij geven je een complete uitleg om je favoriete snack zelf te maken!

4.Aardappelen uit de oven met rozemarijn

Deze aardappelen geven een boost aan je maaltijd. De heerlijke mediterraanse kruiden combineren goed met veel verschillende gerechten.

5. Patatas bravas

Deze spicy aardappeltjes worden origineel bij de tapas geserveerd, maar ze zijn te lekker om alleen daarbij te eten! Deze patatas kunnen overal waar je aardappelen zou kiezen.

6. Aardappelpuree

Precies zoals hij hoort te zijn, luchtig maar toch romig. Dit is het perfecte recept voor puree.

7. Hasselbacks

Deze aardappelen zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Varieer met kruiden tot jij de perfecte smaakt voor deze aardappelen hebt gevonden.

8. Aardappelkroketjes

Wie kent deze klassiekers niet? Heerlijk krokant van buiten door het paneerlaagje en met een zacht vulling van puree.

9. Pommes duchesse

Dit zijn onze favoriete recepten: ze zien er super chique uit, maar zijn zeer eenvoudig te bereiden. Leuk om te proberen bij je volgende diner!

10. Gepofte aardappels met knoflookroom

De oven is onze beste vriend als het op aardappelen aankomt, zo ook deze gepofte aardappelen. Laat ze heerlijk zacht worden in de oven en serveer ze met een toef knoflookroom.

11. Rösti

Rösti lijkt misschien wat moeilijk om te maken, maar dat valt reuze mee! Bak een grote om te delen, of meerdere kleintjes. Let op; hoe dikker je rösti, hoe langer deze in de pan moet.

12. Knoflookaardappelen

Deze aardappelen worden bereid in de oven en hebben een heerlijke smaak van, je raadt het al, knoflook!

Tip van Smulweb: gebruik in plaats van normale aardappelen eens zoete aardappel. Dat geeft meteen een heel nieuwe dimensie aan je favoriete aardappelgerechten en smaakt minstens net zo lekker!

Meer recepten met aardappel vind je op Smulweb!

Home Recepten