maaltijdsalade

Vorige week is dan eindelijk de meteorologische lente begonnen! De natuur leek nog flink van slag vorige week maar nu zien we langzaamaan toch steeds een beetje meer zon. En waar kunnen we dat beter mee vieren dan met een gezonde, frisse salade? Bovendien is het nu de Nationale Week Zonder Vlees en dat is een hele goeie reden om juist wat meer groente te eten! Wij hebben 7 maaltijdsalades voor je verzameld waarmee je de zon in huis haalt. In de tuin eten gaat ‘m namelijk nog even niet worden.

1. Salade met frisse pesto-yoghurtsaus
Deze salade heeft een romige smaak door de yoghurt en de pesto maakt het goed zonnig. Deze Smulwebber die dit recept plaatste gebruikt kip in het recept maar vegetariërs kunnen dat natuurlijk weglaten. Een simpele toevoeging als geitenkaas of noten geven de salade dan een lekkere bite.

2. Tonijnsalade met zilveruitjes
Een salade vol bijzondere combinaties: mango, zilveruitjes en tonijn. Zou jij het maken? Als deze salade niet vullend genoeg is, kun je het bijvoorbeeld eten met een stokbroodje.

3. Mediterraanse maaltijdsalade met krieltjes
Met deze salade heb je van alles wat: Hollandse krieltjes, Griekse feta en Spaanse chorizo. Dat schreeuwt bijna ‘zomer!’.

4. Maaltijdsalade met warme geitenkaasjes
Dit is een favoriet op het kantoor van Smulweb! De salade kun je koud opdienen maar de geitenkaasjes en het spek moeten wél warm en dat maakt het extra lekker!

5. Quinoasalade met geitenkaas en avocado
Nog meer geitenkaas (het is ook zo lekker…) maar wel een bijzondere basis: quinoa! Deze salade bevat ook nog eens kikkererwten en dat maakt het een goed vullende maaltijd.

6. Winterse salade met geroosterde groente
Oké, vooruit dan: nog één winterse salade voor mensen in de ontkenningsfase. Er gaan in ieder geval lekker veel groentes in deze salade: pompoen, pastinaak, spinazie…

7. Spinaziesalade met brie en dadels
Brie doet het niet alleen goed op een toastje, ook in een salade komt deze zachte kaas goed tot zijn recht. De dadels en de dressing maken het geheel lekker zoetig.

 

Meer inspiratie voor lekkere maaltijdsalades vind je hier! Zoek ook eens op specifieke ingrediënten, zoals ‘brie’ of ‘feta’.