Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Curry maken zonder pakjes en zakjes

curry-zonder-pakjes-en-zakjes

Back  to basics: weet jij al hoe je currypasta maakt?  Zo niet, dan moet je nu verder lezen! Het is super simpel en veel lekkerder dan uit een pakje. Als je het eenmaal zelf gemaakt hebt, wil je nooit meer anders. Je kunt namelijk eindeloos variëren met smaak en pittigheid. Probeer het nu zelf en stel jouw perfecte curry samen.

Curry’s zijn een favoriet bij veel Aziatische landen en wij snappen heel goed waarom, ze komen dan ook in vele kleuren en variaties. De  bekendste curry’s zijn waarschijnlijk de groene en de rode curry. De groene curry wordt gemaakt met groene pepers en combineert vooral goed met groenten terwijl de rode curry met Spaanse rode pepers wordt gemaakt en heerlijk is bij garnalen en donker vlees.

In deze video maakt Loesje zelf een groene currypasta. Ze laat meteen zien hoe je deze pasta kan verwerken tot een heerlijk hoofdgerecht met sperziebonen en kippendijen. De toevoeging van kokosmelk  zwakt de pittigheid een beetje af. Als je niet zo goed tegen pittige gerecht kan, is deze toevoeging een must!  Eet deze curry in combinatie met rijst of naanbrood en je Aziatische hoofdgerecht is compleet.

Origineel maak je een  currypasta in een vijzel, maar in een keukenmachine werkt ook zoals je in de video kunt zien. Heb je deze allebei niet? Pak dan je blender of staafmixer er eens bij!

Bekijk hier de video en leer hoe je supermakkelijk zelf currypasta maakt:

Het recept voor deze curry vind je hier. Natuurlijk kun je hier heel gemakkelijk je eigen draai aan geven. Voeg meer van het ene kruid toe en laat een ander kruid weg en stel zo jouw perfecte currypasta samen. Experimenteer er op los en laat ons weten wat jouw favoriete curry is!

Wil je meer curry recepten zien? Je vindt ze hier!

2 Reacties

 1. Ik heb een vraag vaak, zie ik bij de blog heerlijke recepten….maar ik heb geen idee hoe ik die kan bewaren/ opslaan.
  Ik hoop dat iemand mij kan vertellen of dit mogelijk is.

  Bedankt!!!

  • Smulweb Blog

   20 maart 2018 at 14:43

   Hi Renata,

   Je kunt de recepten opslaan door het volgende te doen:
   1. Klik op de link naar het recept
   2. Bij het recept klik je op ‘bewaard’ . Dit vakje vind je onder de foto. Als je er met je muis overheen gaat komt er bewaar te staan.
   3. Ga naar je eigen Smulwebprofiel. In de kolom links staat ‘bewaarde recepten’. Hier staat het recept nu tussen.

   Ik hoop dat dit je geholpen heeft!

   Groetjes Marlot

Geef een reactie