chili-con-carne

Wij zijn dol op chili! Vooral op koude dagen zoals dit is het ons favoriete comfort food. Je kunt natuurlijk voor de klassieke chili con carne gaan, maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van chili met bier, chocola of macaroni? Lees snel verder voor meer te gekke smaakcombinaties!

Vandaag is het de onofficiële feestdag chilidag! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Ken jij het populairste Smulwebrecept van chili al? Maar liefst 1550 Smulwebbers hebben dit recept als favoriet opgeslagen. Tijd om hem in het zonnetje te zetten:

Dit recept is natuurlijk een heerlijk , maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden. Wij hebben de origineelste chili recepten van Smulweb op een rijtje gezet dus mix it up en probeer een van deze toppers eens!

1. Chili  met chorizo en pompoen

Chorizo heb je misschien al vaker in je chili gebruikt, maar wat dacht je van pompoen?  Deze groente geeft niet alleen een prachtige kleur aan je gerecht, de smaakcombinatie is om je vingers bij af te likken.

2. Chili sin carne

Deze chili is net zo kruidig en smaakvol als de con carne variant, maar bevat geen vlees. Ideaal voor vegetariërs en flexitariërs onder ons.

3. Ovenschotel  van pittige chili

Wij Nederlanders zijn dol op ovenschotels. Lekker makkelijk, snel  en jij hebt nog even tijd terwijl de oven het eten gaart. Een chili ovenschotel klinkt ons dan ook als muziek in de oren! Het laagje krokante kaas maakt hem af.

4. Mexicaanse chili met tortillachips

Chips als avondeten? Yes, please! Deze Mexicaanse schotel bevat alle standaard elementen van je favoriete chili en meer. De toevoeging van maïs en chips maken hem voor ons een favoriet.

5.Texas en trappist chili con carne

Huh bier erbij? Ja je leest het goed. De toevoeging van het donkere bier geeft een hele nieuwe dimensie aan deze klassieker!

6.  Chili con Mac&Cheese

Deze eenpanstopper moet je zeker proberen. Niet alleen combineert dit recept onze twee favoriete comfort foods, maar hij is ook nog een super simpel. Perfect voor de drukke doordeweekse dagen.

7. Spicy chili met chocolade

Ja je leest het goed, weer zo’n vreemde combinatie, maar geloof ons, deze toevoeging van chocola wil je! Als je deze versie geproefd hebt, wil je niks anders meer.

Meer chili inspiratie? Je vindt het op Smulweb