makkelijke_soepen

Het was afgelopen nacht de koudste nacht van deze winter maar dat had je vást al gemerkt. Wat was het koud! Smulweb’s tip om deze winter te overleven: een zacht dekentje, een goede serie en daarbij een kom warme soep. Wij hebben 6 heerlijke en makkelijke recepten voor winterse soepen voor je op een rijtje gezet! Welke maak jij vanavond?

uiensoep1. Traditionele uiensoep
Het recept van deze soep is precies zoals een uiensoep moet zijn: helder, lekker kruidig en met een beetje brood en kaas voor wat extra smaak en structuur. In dit recept is dat Gruyere maar experimenteer zelf eens met verschillende kazen.

tomatensoep2. Tomatensoep met balletjes
De soep der soepen: tomatensoep! Maak de soep spannend met gehaktballetjes, vermicelli of croutons. Of gewoon van alles wat. Als je van wat stevigere en dikkere soep houdt, kun je de tomatensap achterwege laten.

courgettesoep3. Courgettesoep naar oma’s recept
Dit soeprecept is waarschijnlijk de makkelijkste uit het rijtje. Volgens oma’s recept is ‘ie lekker kruidig met kerrie en paprika. De kippenbouillon kun je vervangen door groentebouillon zodat de soep ook nog eens vegetarisch is.

goulashsoep4. Pikante goulashsoep
Goulashsoep is een traditioneel Hongaars gerecht maar wordt steeds vaker ook in Nederland geserveerd. Deze variant is pittig en daarom heel geschikt voor deze koude dagen. Als je hí­er niet warm van wordt…

pompoensoep5. Geroosterde pompoensoep
Dit recept is een beetje uitgebreider dan de rest in het rijtje maar waarschijnlijk heb je veel ingrediënten al in huis, dat scheelt. De pompoensoep is wat ons betreft zeker de moeite waard: de soep is heerlijk kruidig en de geroosterde groenten geven de soep een speciale smaak. De bedenker van dit recept spiced de soep nog een beetje op met een wel heel bijzondere toevoeging.

erwtensoep6. Hollandse erwtensoep
Je zat hier al op te wachten: een stevige, Hollandse erwtensoep kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! Je kunt dit eten als lunch maar met een stuk brood is ‘ie ook prima als avondeten. De soep zit namelijk bomvol aardappelen, groenten en vlees.