Cover

Er is goed nieuws voor de yoghurt fans: het Yoghurt Barn kookboek is uit! De chef-koks van Yoghurt Barn hebben de allerlekkerste recepten geselecteerd. Je kunt echt van alles met yoghurt en dat is ook te zien in dit kookboek. Het staat vol met veelzijdige recepten die je eenvoudig thuis kunt klaarmaken: van havermoutpannenkoekjes tot yoghurtijs met bosvruchten.

De oprichters kwamen in 2011 op het idee om yoghurt buitenshuis te brengen. ‘’Als frozen yoghurt in Spanje zo goed werkt en wij Nederlanders de meeste zuivel ter wereld eten. Waarom heeft niemand eerder yoghurt buitenshuis gebracht?!’’ Nog geen jaar later opende de eerste Yoghurt Barn in Utrecht zijn deuren. Op het moment zijn er 10 vestigingen door heel Nederland waar je zelf je lekkerste yoghurt kunt samenstellen .

Eenvoudige en inspirerende recepten
Bijna alle recepten zijn eenvoudig te maken, zonder dat je al te veel ingrediënten in huis hoeft te halen. In het boek staan 47 recepten en deze zijn opgedeeld in 4 verschillende categorieën: recepten voor het ontbijt, voor de lunch, voor tussendoortjes en voor het toetje. Naast de bekendere recepten (yoghurt met vijgen, overnight oats en granola) staat het kookboek vol originele en inspirerende recepten, wat dacht je van dipsausjes voor chips of groente, een kokos-yoghurtbar en hartige hangop.

Bij elk recept staat een prachtige foto die gemaakt is door Simone van den Berg, misschien ken je haar wel van haar eigen foodblog.

Het is een echte must-read als je fan bent van yoghurt, maar natuurlijk ook als je er mee wilt experimenteren! Smulweb mag twee heerlijke recepten delen met haar lezers. Veel kookplezier!

Yoghurt
Auteur: Yoghurt Barn
Prijs: €15.00
ISBN: 9789000353835
Kosmos Uitgevers

Kersen met homemade granola

20161128-Yoghurt special 4 kersen

Fotografie © 2017 Simone van den Berg

Wat heb je nodig? (2 personen) 

  • 1 doosje diepvrieskersen
  • 2 el honing
  • 1 tl maizena, gemengd met wat water
  • homemade granola
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 grote stroopwafels, in kleine stukjes gesneden

Hoe maak je het? 

  1. Laat de kersen ontdooien in een kommetje.
  2. Hak de helft van de kersen in grove stukken met een groot mes.
  3. Doe de andere helft van de kersen in een steelpan met de honing en een klein beetje water.
  4. Zet de steelpan op niet al te hoog vuur en laat de kersen langzaam aan de kook komen.
  5. Schenk, zodra de kersen koken, het maizenapapje toe.
  6. Draai het vuur onder de kersen uit wanneer de saus is ingedikt.
  7. Verdeel wat granola over twee glazen en verdeel vervolgens de yoghurt erover.
  8. Schep de warme kersensaus op de yoghurt en strooi de stukjes stroopwafel over de warme kersen.

Hartige hangop met olijven en groene kruiden

20161222-Hartige hangop met olijven en groene kruiden

Fotografie © 2017 Simone van den Berg

Wat heb je nodig? 

  • 40 g pijnboompitten
  • 3 takjes verse oregano
  • ½ bosje platte peterselie
  • 60 ml olijfolie
  • 1 potje kalamata-olijven zonder pit (240 g)
  • rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml hangop
  • zout, naar smaak
  • chilivlokken

 Hoe maak je het? 

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen.
  2. Rits de blaadjes van de takjes oregano en hak ze iets fijner. Hak de peterselie en de olijven grof.
  3. Giet de olijfolie in een kom en meng de oregano, peterselie, olijven en citroenrasp door de olijfolie.
  4. Pers een teentje knoflook boven de hangop uit en meng dit er goed door. Proef en breng op smaak met een beetje zout.
  5. Verdeel de hangop over een mooie platte schaal. Schep de olijfolie met de kruiden in het midden van de hangop. Verspreid het een beetje, maar laat de randen vrij.
  6. Bestrooi met de chilivlokken (naar smaak) en verdeel de pijnboompitten erover.
  7. Lekker met een tomatensalade en knapperig brood.Benieuwd naar andere blogs?