shutterstock_583455352

Dat het gezond is om groenten te eten hoeven we je niet meer te vertellen. Restaurants maken steeds vaker gerechten met groenten in de hoofdrol. Daarnaast zijn er meer voordelen: het is leuk om mee te experimenteren en het ziet er fantastisch uit, al die kleuren in je gerecht. Voor de thuiskoks hebben wij daarom een aantal seizoensgroenten geselecteerd waarmee goed geëxperimenteerd kan worden, succes!

Radijs
shutterstock_346454750
Radijsjes, rauw door een salade is natuurlijk heerlijk, maar je kunt uiteraard meer met deze groente. Ze hebben van zichzelf al een scherpe, frisse en peperachtige smaak. Dit recept met radijsjes in een knoflookdressing is echt het proberen waard, leuk voor bij de tapas! Maar wist je dat radijsjes gestoofd, geroosterd of gebakken ook heel goed smaken? Door het verwarmen wordt de pittige smaak wat zachter en de structuur sappiger. Dus ideaal om te gebruiken in deze radijs stamppot.

Wortels
shutterstock_337322036
Heerlijk om rauw te eten, maar dippen in zelfgemaakte hummus blijft toch wel onze favoriet. Een andere topper is deze Turkse wortelsalade met yoghurt. Gegarandeerd een smaaksensatie! Zin in wat meer verwarmends? Ga dan voor deze wortelsoep, een beetje pittig en heerlijk kruidig.  Tip: met wortelen kun je ook heel goed een groentespaghetti maken! Een spiraalsnijder is daarbij wel heel handig.

Pompoen
shutterstock_232351150
Pompoen is zo’n groente waar je echt alle kanten mee op kunt! Gebakken stukjes pompoen door een heerlijke risotto met zachte geitenkaas en verse Italiaanse kruiten. Pompoen over? Maak dan dit soepje, met gepofte knoflook en gegrilde groenten maak je het helemaal compleet. Je kunt zelfs pannenkoekjes maken met pompoen, een heerlijk Antilliaans nagerecht.

Koolraap
shutterstock_583455352
De koolraap wordt altijd gekookt, gestoofd of gefrituurd gegeten. Het gele vlees heeft een zachte, zoetige en aromatische smaak. Perfect voor in een puree of verwerk het in deze groente tajine. Wist je dat je met koolraap ook heel goed zelf chips kunt maken?

Pastinaak
shutterstock_447571399
Vaak wordt pastinaak tot de vergeten groenten gerekend, maar dat is eigenlijk niet langer terecht. Toch weten veel mensen niet wat ze ermee kunnen in de keuken. Verwerk de pastinaak bijvoorbeeld in deze hartige taart met salie en oude kaas. Maar wist je dat je er ook heerlijke frieten mee kunt maken?

Benieuwd naar andere blogs?