shutterstock_213583246Het is alweer maart: een nieuwe maand, dus nieuwe seizoensgroenten! Voor ons de kans om de bloemkool eens in de spotlight te zetten. Er is eigenlijk super veel mogelijk met deze Hollandse koolsoort, dus niet alleen de standaard aardappel-groente-vlees variant. Verwerk de bloemkool eens in een taart, maak er een soepje van of bak heerlijke bloemkoolmuffins. Rauw is bloemkool trouwens ook erg lekker, bij een kaasfondue bijvoorbeeld. 

Wist je dat bloemkool niet zomaar wit blijft? Doordat de grote bladeren de knoppen afdekken, wordt de witte kleur behouden. Wanneer die grote bladeren niet goed hun werk doen, kleurt de kool vanzelf groen. Er zijn dan ook meerdere varianten naast de witte bloemkool, zoals een groene en zelfs een paarse. Al eens van de Romanesco gehoord? Dit is een geelgroene in de vorm van een piramide en heeft een zoetere en mildere smaak. Wij zijn op zoek gegaan naar de allerlekkerste recepten. Hoe eet jij bloemkool het liefst?

Bloemkooltaart
shutterstock_580827040
Een heerlijke hartige taart. Daarnaast is het makkelijk om te maken en het is ook zo klaar. Tip: een combinatie van bloemkool en broccoli is ook erg lekker!

Bloemkool rösti

shutterstock_584470057
Deze knapperige rösti met bloemkool is weer eens wat anders dan de gekookte variant. Qua presentatie op je bord staat het ook nog eens leuk.

Geroosterde bloemkool soep
shutterstock_569112610
Je kunt van bloemkool ook heel goed een soep maken. Een heerlijke gebonden soep die van zichzelf al lekker romig is.

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus
shutterstock_583873168
Ovenschotels zijn populair op Smulweb! Dat begrijpen wij wel, want de bereiding is vaak makkelijk en de oven doet het meeste werk. Tip: maak de schotel een dag van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Bloemkool-muffins
shutterstock_213583246


Op zoek naar een origineel en lekker bijgerecht? Dan zijn deze bloemkool-muffins echt een aanrader!

Benieuwd naar andere blogs?