shutterstock_507672739Wintersport: stralende zon, krakende sneeuw onder je voeten, lekker sporten in de buitenlucht en natuurlijk de gezellige après-ski! Wie wil dat nou niet? Daarnaast is wintersport en lekker eten wat ons betreft nauw met elkaar verbonden. Na al die beweging is een heerlijke lunch op het zonnige terras of juist in een knusse en gezellige berghut onmisbaar. Elk wintersportgebied heeft zo zijn eigen specialiteiten. Wij hebben voor jullie de lekkerste recepten op een rijtje gezet, zodat ook de thuisblijvers het wintersportgevoel kunnen beleven.

Croque Monsieur
shutterstock_559675870
De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokante brood, warme ham en gesmolten kaas is heerlijk! Ook lekker om het als hoofdgerecht te eten, met frietjes en een frisse salade.

Raclette
shutterstock_339888455

Een gesmolten Zwitserse kaas die kruidig en pikant van smaak is. Lekker voor over de aardappelen, zowel gekookt als gepoft, met augurkjes, uitjes en vleeswaren.

Tiroler Gröstl
shutterstock_558393277
De Tiroler Gröstl: een traditioneel Oostenrijks gerecht. Goed voor een voedzame lunch op de berg!

Kaiserschmarrn
shutterstock_507672745

Alle wintersportfanaten zullen dit wel eens gegeten hebben. Gekarameliseerde pannenkoeken met krenten, poedersuiker en een heerlijke pruimencompote.

Apfelstrudel
shutterstock_580219288

Helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Nog een beetje warm is de apfelstrudel het lekkerst, met een heerlijke vanillesaus of een bolletje roomijs.

Goulashsuppe
shutterstock_466681013 (1)
Een lekkere warme soep, die ook nog eens goed vult! Eet het samen met zelfgemaakte uienbroodjes.

Wat eet jij graag tijdens de wintersport?