pokeSmulweb ging op jacht naar de foodtrends van 2017. Met deze top  5 wordt jouw 2017 net iets lekkerder. Sommige zullen je bekend voorkomen en de andere niet, maar no worries: je hebt nog 11 maanden om het uit te proberen!

1. Hartige wafels/crêpes
We kennen allemaal wel de zoete crêpes of wafels met bijvoorbeeld Nutella of aardbeien. Maar het is tijd voor iets nieuws. Eigenlijk gek dat het nu pas bekend wordt want waarom maak je deze niet gewoon hartig?! Onze vlogger Sabine heeft jullie al eens kennis laten maken met de Chicken and waffles. Iets wat in New York al op verschillende menu`s te vinden is. Hopelijk gaan we dit dan ook eindelijk meer in Nederland zien.

2. Poké
Ook de Poké heeft Sabine al eerder in een vlog laten zien. Hierbij laat zij zien hoe je dit simpele maar heerlijk gerecht maakt van rijst, rauwe vis en verse groenten. Het gerecht is overgewaaid uit Hawaii maar nu al een trend in Nederland. De eerste Pokébars zijn dan ook al gesignaleerd maar wil je het nou toch liever zelf maken? Is hier het recept van Sabine.

3. Poffen
Je kent vast wel de gepofte aardappel. Maar wist je dat je bijna je hele groentela kunt poffen? Wil je nou bijvoorbeeld een wortel poffen? Verpak deze dan in aluminiumfolie en doe hem voor 45 minuten op 165°C in de oven. Gepofte groente kunnen een ideale basis zijn voor bijvoorbeeld een puree, soep, mousse of salade.

4. Tosti`s
WE WANT TOSTI`S! Misschien heb je een van onze laatste blogs al gelezen, daarin leggen wij al uit dat de hotdog en hamburger helemaal over zijn en iedereen aan de tosti gaat. Het hoeft uiteraard geen traditionele ham/kaas tosti te zijn. Nee, juist niet! Varieer er vooral op los. Maak bijvoorbeeld een caprese tosti of een met pulled pork.

5. Groente
Hiermee bedoelen wij vooral dat groente een vervanger wordt om een gerecht te bereiden met minder calorieën. Denk hierbij aan de courgetti, de bloemkoolrijst en bieten red velvet. Bloemkool is hier vooral een goed voorbeeld van, je kunt hier ook een bloemkoolpizzabodem van maken of wat dacht je van bloemkool steak. Hierbij snijd je dunnen plakken van een hele bloemkool, deze marineer je eventueel en grilt deze hierna net als een steak.

 

Benieuwd naar andere blogs?