Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Son of a croque. De trend van 2017: tosti`s!

ZwareJongens_StanKoolenPhotography_SonofaCroque_Food002Burgers en hotdogs move over: in 2017 staat overal de tosti op het menu! Maar wat leuk is om te zien aan deze trend is dat er meer is dan alleen de klassieke ham-kaas tosti. Tostibar Son of a croque zag deze trend al aankomen en opende afgelopen juli een ware tosti-bar in het centrum van Amersfoort.

 Misschien komt je deze naam je ergens bekend voor. Dat kan kloppen want de naam is afgeleid van croque monsieur en croque madame. De zoon van dit bekende stel is Sonny; de ‘enfant terrible’ van de familie, hij doet het dan ook net allemaal even anders dan zijn ouders. Sonny is alles waar de zaak voor staat en ziet hem dan ook overal terugkomen. Maar wat Sonny vooral heeft is het vermogen om te verrassen. In de zaak zie je dit terug in de aankleding en uiteraard op de menukaart. Hoe Sonny zijn croques noemt: Terribly good things between things.

Son of a croque is sinds juli gevestigd, midden in het centrum van Amersfoort en heeft een vliegende start gehad. Reden genoeg voor een bezoekje aan de mysterieuze Sonny. Tijdens ons bezoek werd ons vooral duidelijk dat zij geen klassieke tosti-tent zijn met alleen maar een tosti ham-kaas. Zij pletten namelijk geen brood tussen een tosti apparaat. Nee, zeker niet! De croques worden gemaakt volgens een uniek procedé wat Sonny zelf heeft bedacht mede door de kennis van zijn ouders. Zo serveren ze bij Son of a croque een heerlijke croque met dungesneden Angus steak, ovenfrietjes, provolone kaas, gekarameliseerde ui en basilicummayonaise of een zoete variant met homemade chocolade cookies, Nutella en gebrande mini marshmallows. Hieruit blijkt maar weer dat Sonny zich graag onderscheidt van zijn ouders.

son

Ook Sonny weet dat de tosti`s op dit moment helemaal hot zijn en is stiekem een beetje trots dat hij hier een voorloper in was. Hij zag de trend dan ook al aankomen en is nu extra blij dat het op deze positieve manier uitpakt. Toch weet Son of a croque dat zij in de volksmond een tostibar genoemd worden. Maar daar ziet hij niks nadeligs in, “Als de mensen hierheen komen voor een tosti, krijgen zij in de werkelijkheid veel meer dan een gewone tosti.” Hierdoor weet Sonny de klant te verrassen. De ingrediënten voor de croques komen van kwalitatief goede leveranciers. Zo komt het brood van bakkerij Vroeg uit Bunnik die het beste brood van de wereld levert. Met deze goede leverancier zorgt Sonny voor het beste van het beste.

Nieuwsgierig geworden? Sonny nodigt je graag uit in zijn zaak voor ontbijt, lunch, brunch, high tea of take-away! Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de site.
ZwareJongens_SonofaCroque_Amersfoort
Bron foto`s: Stan Koolen

1 Reactie

Geef een reactie