bao bun
De bao restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond maar weten wij eigenlijk wel wat een bao bun is? Het broodje wordt ook wel Chinese lotusbroodjes of gua bao genoemd.  Het is een gestoomd, dubbelgeslagen, plat, wit broodje, traditioneel gemaakt in Taiwan en wordt gemaakt van bloem, gist, reuzel, suiker en zout. In Amerika is dit broodje bezig met een opmars onder de streetfoods en wij snappen wel waarom!

Varieer erop los!
Tussen een bao kun je allerlei lekkers doen zoals buikspek, pekingeend, kipkerrie, stoofvlees of zelfs een hamburger. Wil je ze zelf graag thuis eten, dan zijn ze op dit moment nog lastig te verkrijgen: ze zijn nu alleen nog maar verkrijgbaar bij sommige toko`s. Maar als je ze eenmaal gevonden hebt, staan ze binnen no-time op tafel. Je kunt ze uit de vriezer in 10 minuutjes stomen of ze 40 seconden in de magnetron te doen.

Bao bar
Op de Kinkerstraat bij Marvin in Amsterdam verschijnt binnenkort een Bao Bar. Je kunt hier vanaf 12 januari elke donderdag en vrijdagavond van 17:00 uur tot 23:00 uur terecht voor een overheerlijk bao. Proef bijvoorbeeld eens de variant met gefrituurde kip met ananas-kimchi of met tonijn sashimi proeven.

Recept van Sabine
Onze vlogger Sabine heeft speciaal voor dit nieuwe broodje een recept online gezet hoe je deze heerlijke bao buns zelf kunt maken. Kun je ook niet wachten om ze zelf thuis te maken? Klik dan hier voor het recept!
bun