kliekjes

De kerstdagen zijn weer voorbij en iedereen heeft zich waarschijnlijk helemaal vol gegeten. Veel mensen zullen het wel herkennen: de hele keuken staat nog vol met overgebleven eten. Weggooien is natuurlijk zonde, in deze blog geven wij 5 tips over wat je met dit eten kunt doen.

Soep
Heb je nog veel soorten groenten of restjes vlees over? Gooi ze in een pan met een kruidige bouillon en je zet in no-time een goedgevulde maaltijdsoep op tafel! Mocht je nog soep overhouden kun je dit ook nog invriezen en bewaren voor later.

Brood
Ongesneden brood kun je de volgende dag nog gerust eten. Maak hiervoor het brood een beetje vochtig met water en doe dit voor een paar minuten in de oven op 180°C. Als je pannetonne of kerstbrood over hebt kun je hier heel goed wentelteefjes van maken. In deze blog lees je nog meer over wat je met oud brood kunt doen.

Rijst, pasta en aardappels
Wist je dat er voor gebakken rijst in Aziatische landen vaak rijst van een dag oud wordt gebruikt? Deze valt iets beter uit elkaar en is perfect om mee te bakken. Maak bijvoorbeeld nasi of Khao Pad Kai.
Als je pasta over hebt kan je hier heel makkelijk een pastataart van maken, dit kan ook als de saus er al doorheen zit.
De gekookte en geschilde aardappels die je over hebt kan je nog gebruiken om aardappelpuree mee te maken. Als je aardappels niet geschild zijn en je bijvoorbeeld Hasselback aardappeltjes hebt gemaakt kan je deze in plakjes snijden en gebruiken om een ovenschaal mee te maken.

Rosbief, biefstuk en steak
Rosbief, biefstuk of steak over? Je kunt hier een heerlijke Thai beef salade mee maken. Ook kun je dit in kleine blokjes snijden of plukken. Meng dit bijvoorbeeld door een barbecuesaus en doet dit op een pistoletje.

Weckpot

Wecken. Het gebeurt steeds vaker en ook na kerst is dit een ideale manier om je groente langer te bewaren. Zo heb je altijd groente in huis. Kijk in deze blog hoe je het beste groente en fruit kunt wecken.