kerstkoekjesMaak de kerstboom versieren nóg leuker door er zelfgemaakte kerstkoekjes in te hangen. Wij zetten de zes lekkerste en mooiste kerstkoekjes voor in de boom op een rij. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!

1. Alisbretle
Lichte en knapperige kerstkoekjes uit de Franse Elzas. Tip: spuit ze in plaats van in toefjes bijvoorbeeld in rondjes om een lintje door de binnenkant te kunnen halen.
aris

2. Kerstboompjes
Klassieke kerstkoekjes met een sinaasappeltwist. Leuk om te bereiden maar nog leuker om te versieren. Gebruik bijvoorbeeld een vrolijke discodip of smarties.kerstboom

 3. Brosse halve maantjes
Deze met poedersuiker bestuifde koekjes zijn in de vorm van halve maantjes en hebben een subtiele vanille smaak. Je kunt natuurlijk experimenteren met andere vormen!
halve maan

 4. Geglazuurde kerststerren
Deze geglazuurde kerstkoekjes kunnen natuurlijk niet ontbreken aan de kerstboom. Tip: haal met een kleiner sterrenvormpje de binnenkant uit het koekje om ze makkelijk in de boom te hangen.
sterren

5. Linzer augen
Linzer Augen zijn klassieke Duitse kerstkoekjes die net zo lekker zijn als ze eruit zien. Probeer daar maar eens vanaf te blijven als ze in de kerstboom hangen!
linzer augen

6. Gember koekjes
Gemberkoekjes zijn typische kerstkoekjes in bijvoorbeeld Amerika en Engeland. Dit recept is helemaal niet moeilijk om te maken en je kunt eindeloos variëren met de vormpjes.
ginger