Afbeelding-Melitta-blog1Regelmatig testen we op de redactie van Smulweb handige en nieuwe producten. Dit keer de CREMIO® melkopschuimer van Melitta.

Wij drinken graag een Latte Macchiato of een romige Cappuccino met een heerlijk laagje melkschuim. Met de CREMIO® kun je dit eenvoudig bereiden! Handig vinden we de functie voor de bereiding van zowel koud als warm melkschuim. Heb je graag koud of warm melkschuim, of liever warme melk? Je hoeft dan niet van klopper te veranderen. Je kiest voor de bereiding voor het soort melkschuim dat je graag wilt. De rotatiesnelheid wordt automatisch aangepast. Bereiding klaar of te weinig melk in het reservoir? De CREMIO® slaat automatisch af. Ook lekker: schuim van chocolademelk voor desserts!

Kleur en onderhoud

De CREMIO® is er in het zwart en wit en gemaakt van hoogglanzend kunststof. Daarnaast is er ook een roestvrijstalen versie beschikbaar. Misstaat zeker niet op het aanrecht! Het apparaat is gemakkelijk te reinigen. De klopper en het deksel kunnen gewoon in de vaatwasser. Het melkreservoir kan worden gereinigd met een vochtige doek.

Afbeelding-Melitta-melkschuimer

 

Smaaktest

We probeerden de CREMIO® uit voor een Latte Macchiato. In de CREMIO® gaat 100-150 ml melk. Dit is ongeveer voor 1 à  2 kopjes maar is afhankelijk van het recept dat je bereidt. Voor Latte Macchiato adviseren we 70 ml melk en voor Espresso Macchiato 120 ml. Fijn aan de CREMIO® is de snelheid waarmee het melkschuim gemaakt wordt: in 2 minuten heb je een heerlijke stevige en romige schuimlaag!

Recept

De feestdagen staan weer voor de deur: tijd voor gezellig lang tafelen met vrienden of familie. Leuk om na een geslaagd kerstdiner een feestelijk kopje koffie te schenken! Wat dacht je van deze Bailey’s Latte? Ook lekker na een herfstige wandeling in het weekend trouwens! Enjoy!

 

Afbeelding-Melitta-blog2
Ingrediënten
-100 ml melk
-2 cl Irish Cream (bv. Bailey’s)
-1 kopje espresso

Bereidingswijze
1. Verwarm de melk in de Melitta® CREMIO® en schuim de melk op.
2. Irish Cream zoals Bailey’s en de vers gezette espresso in een glas doen
3. Het glas vervolgens bijvullen met de opgeschuimde melk

Bron: www.melitta.nl