Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

7 recepten voor het walnotenseizoen

walnoten

Walnoten zijn weer helemaal in het seizoen en laten een voor een los van de bomen. Natuurliefhebbers zijn waarschijnlijk al volop aan het rapen om de walnoten vervolgens uit te zoeken en op te eten. Naast het los opeten kun je walnoten ook gebruiken bij de bereiding van veel verschillende gerechten.

Wist je dat er bij opgravingen in Frankrijk al schillen van walnoten zijn gevonden die erop wijzen dat minstens 8.000 jaar geleden al walnoten werden gegeten in Europa? Het feit dat de walnotenboom van oorsprong op zowel het westelijke als in het oostelijke halfrond groeien, kan er zelfs op wijzen dat de bomen al groeiden voordat de continenten zich splitsten!

1. Walnotenpesto
Met walnoten maak je een overheerlijke eigen pesto. Perfect voor de klassieke spaghetti pesto of bijvoorbeeld op een panini met mozzarella en tomaat.walnotenpesto

 

2. Worteltaart
Geef je favoriete taart een extra bite door gehakte walnoten toe te voegen aan het beslag. Deze worteltaart met citroenglazuur is een gegarandeerd succes bij de visite.
worteltaarrt

3. Champignontaartjes
Deze mini champignontaartjes zijn vol van smaak door de combinatie van de paddenstoelen en feta. De walnoten geven de romige smaak wat meer textuur.
champignontaartjes

4. Brownies
Walnoten en chocola zijn eigenlijk gewoon een perfecte combinatie. Voeg de noten toe aan je eigen brownie recept of gebruik dit geweldige recept!
brownies

5. Pompoenplaattaart
Smulweb is een echte plaattaartfan: ze zijn makkelijk te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren! Maak bijvoorbeeld deze herfstige variant met pompoen en walnoten.
plaattaart

6. Walnotentaart
In plaats van walnoten als extraatje toe te voegen aan een taart kun je natuurlijk ook een complete walnotentaart bakken!
walnotentaart

7. Risotto met wilde paddenstoelen
Deze smaakvolle Italiaanse risotto met paddenstoelen en walnoten kun je misschien wel ultiem comfort food noemen. Deze variant bereid je zonder wijn en is daarmee kidsproof.
risotto

3 Reacties

  1. Deze worteltaart met citroenglazuur is een gegarandeerd succes bij de visite happy wheels

  2. This tasty Italian risotto with mushrooms and walnuts can perhaps be called the ultimate comfort food. unblocked games

  3. Deze smaakvolle Italiaanse risotto met paddenstoelen en walnoten kun je misschien wel ultiem comfort food noemen. stephen curry wallpaper

Geef een reactie