drinks & bites Drinks & Bites is een boek vol inspiratie voor een feestje of borrel. Het boek laat doormiddel van leuke anekdotes en prachtige foto’s zien welke bites bij welke cocktails passen. Drinks & Bites is geschreven door Isabel Boons en The blend brothers. Isabel Boons is auteur van verschillende gidsen over onder anderen gin-tonic, tequila, vermout en rum. Daarnaast neemt ze voor haar plezier zelf ook weleens plaats achter de bar. The blend brothers zijn twee Zeeuwse broers. Kamiel als mixologist en Hendrik als chef.  In dit boek creëert Isabel vrij eenvoudige maar heerlijke cocktails, Kamiel zorgt voor net dat beetje extra’s aan de drankjes en Hendrik blaast iedereen omver met zijn hippe street/barfood.

Wat serveer ik mijn gasten?

Ze beginnen het boek met een mooie uitleg over de chemie in een cocktail, de tools die niet mogen ontbreken voor een perfecte cocktail en als laatste de verschillende technieken die je kunt toepassen. Na deze uitleg nemen de drie schrijvers je mee naar tien verschillende vibes. Dit zijn momenten of stemmingen die je ongetwijfeld zult herkennen en waarbij je je afvraagt: ‘Wat serveer ik mijn gasten?’ Denk hierbij aan een Sunday BBQ, after dinner of autumn sunset. Bij elke vibe vind je vier cocktails en een of twee gerechtjes en zorgen daarmee voor een perfecte mix tussen drinks & bites.

Om jullie alvast een beetje op weg te helpen hebben wij hieronder twee recepten uitgelicht waar wij in ieder geval al enthousiast over zijn. Het drankje en hapje is een perfecte match voor een aperitief met familie of vrienden.

Thai seduction
Een pikante gin-tonic door het gemberbier en de Thaise kruiden. Door de mandarijnenlikeur is de cocktail ondanks haar redelijk hoge alcoholpercentage heerlijk zacht en zorgt voor een goed balans met het gemberbier.
mood_mix_isabel_001 Wat heb je nodig:
20 ml Old Tom gin
30 ml Mandarine Napoléon
200 ml gemberbier
Geraspte kokos
Fijngehakte chilipeper
Koriander
Zeste van sinaasappel

Bereiding:
Neem een coppaglas en maak de rand vochtig met een sinaasappel. Dompel het glas in de geraspte kokos. Laat even opdrogen.
Vul het glas met ijsblokken. Schenk de gin en de Mandarine Napoléon in het glas en vul aan met gemberbier. Roer even door met een (bar)lepel of roerstaafje en garneer met fijngehakte chilipeper, een plukje koriander en zeste van sinaasappel.

Pizza tuna, wasabi en zeegroentjes
Bij bovenstaande cocktail heeft Hendrik een perfect licht gerechtje weten te creëren. Het gerecht heeft net zoals de cocktail een frisse bite met een pikante touch door de wasabi.
mood_mix_Blend_051 Wat heb je nodig? (4 personen)
4 vierkante plakjes bladerdeeg
100 gram mayonaise (het liefst zelfgemaakt)
1 eetlepel wasabipasta
Zeste van limoen
1 blad rode shiso/alternatief: 1 blad zuring
Afwerking:
1 minikomkommer
20 gram zeekraal
20 gram zeemelde
20 gram lamsoor
100 gram tonijn in plakken
Marinade:
200 gram witte wijnazijn
100 gram suiker
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel venkelzaad

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de zoetzure marinade in een pan, kook op en laat afkoelen. Snijd plakjes van 0,5 centimeter dik van de minikomkommer en leg ze in de marinade. Zet in de koelkast en laat minimaal drie uur marineren. Laat vervolgeng de plakken bladerdeeg kort ontdooien en steek er met een ronde steekvorm van ongeveer 8 centimeter diameter cirkels uit. Bak af op 200°C gedurende 8 tot 10 minuten. Maak de mayonaise aan met wasabipasta en de zeste van limoen. Bewaar de mayonaise in een spuitzakje.
Beleg het bladerdeeg met het rodeshisoblad of zuringblad en de wasabimayonaise. Leg daarop de tonijn en kruid af met peper, zout en enkele druppels limoensap. Vervolledig de zeekraal, de zeemelde, het lamsoor en de gemarineerde minikomkommer.