vegetarische
1 oktober is het vegetarisme dag . Op deze dag worden over de hele wereld evenementen georganiseerd om zo het vegetarisme onder de aandacht te brengen. Deze dag is georganiseerd door de North American Vegetarian Society (NAVS) in 1977. Deze dag is niet alleen bestemd voor de foodies, veggies en vegans onder ons maar juist ook om vegetarisme onder de aandacht te brengen onder een breed publiek. De NAVS organiseert deze dag om bewustzijn te creëren over het eten van vlees. Natuurlijk is iedereen daar vrij in maar wat meer bewustwording over je eigen gezondheid, die van de dieren en de aarde kan nooit kwaad.
Om de niet vegetariërs net even dat steuntje in de rug te geven hebben wij namens de Smulweb redactie een aantal lekkere vegetarische recepten geselecteerd. Misschien dat wij sommige op een idee hebben gebracht om minstens 1 keer in de week geen vlees te eten.

Hummus
Deze vegetarische dip is simpel te maken en je kunt er nog allerlei smaken aan toevoegen. Mocht je een avondje vege willen snacken maak dan verschillende variaties. Serveer het dan met een goed breekbrood of naanbrood. Ook is het heerlijk als lunch op een knapperige cracker.
humus

Groentetaart
Wat fijn dat er zoveel groente in de wereld bestaan. Je kunt dan ook eindeloos variëren met een groentetaart. Deze taart zit bomvol groente en bevat ook noten om zo het vlees te vervangen en toch de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

groentetaart

Pasta caprese
Misschien is het sommige van jullie al opgevallen maar elke werkdag om 10 uur koken Sabine en Loesje de lekkerste gerechten live hier in de redactie-keuken. Dinsdag 27 september heeft een Sabine een smaakvolle pasta caprese gemaakt. Wil je de vlog terug kijken, ga dan naar de Smulweb Facebookpagina.
pasta_caprese

Tofu met noodles
Er zijn tegenwoordig heel veel vleesvervangers in de winkel, waaronder tofu. Tofu heeft van zichzelf weinig smaak daarom kun je met veel verschillende kruiden experimenteren om het zo naar jouw smaak te maken. In dit gerecht zorgt de oestersaus voor een heerlijk ziltige smaak.
tofu noodles

Rode linzensoep
Een klassiek Turkse recept ook wel mercimek corbasi. In Turkije maken zij deze soep in elke streek anders, deze variant met komijnzaad wordt vooral gegeten in centraal Turkije. Voeg een gedroogd pepertje toe om de soep wat pittiger te maken.
Rode linzen soep