quetzal 2Pure, chocolade, melk en wit; iedereen heeft zo zijn favoriete chocoladesoort. Wat nu als je van al deze smaken zou kunnen genieten in een restaurant?  Met dit idee opende Bob van der Heul het restaurant Quetzal in Amersfoort. Quetzal was eerst alleen nog maar in België en Duitsland te vinden maar sinds 1 september is het eerste filiaal in Nederland geopend. Aan Amersfoort de eer.

Bob als echte gastheer
Reden genoeg om als bedrijf gevestigd in Amersfoort en bestaande uit allemaal chocoladeliefhebbers een bezoekje te brengen aan Bob, de eigenaar van Quetzal. Niet wetende dat dit bezoekje onze hele week goed zou maken. Wij overdrijven namelijk niet als wij vertellen dat Bob zijn positiviteit en gedrevenheid als geen ander op je weet over te brengen. Bij aankomst werden wij ontvangen door een echte gastheer die alles met zoveel passie vertelde dat je niet zonder een glimlach ernaar kon luisteren. Hij vertelde dat hij een droom had om een eigen zaak te openen en vond een bestaand concept genaamd Quetzal. Hij vond hier een samenwerking en binnen 2 maanden opende de deuren van zijn eigen franchisezaak. Bob legde het idee bij de gemeente Amersfoort neer in combinatie met het prachtige pand op de Kamperbinnenpoort en kreeg snel daarna een akkoord om te openen. In zijn verhaal hoor je dat hij op en top ondernemer is met als hoofdgedachte, zijn passie overbrengen naar zijn ‘gasten’. Het zijn voor Bob geen klanten. Gasten zijn volgens Bob, mensen met wie je een praatje maakt en die ergens op hun gemak kunnen zitten. Met deze visie heeft Bob het initiatief genomen om het eerste franchise filiaal in Nederland te openen.
quetzal100 chocolademelk soorten
Voor de smaak hoef je een bezoekje ook zeker niet te laten. Bob staat naast zijn goede service voor kwaliteit. Als hij niet achter een product staat zal hij het ook zeker niet verkopen. Ze hebben onder andere maar liefst 100 chocolademelk soorten, heerlijke zoete lekkernijen en verkoelende milkshakes. Tijdens ons bezoek mochten wij de smeuïgste brownie ooit proeven en een chocolade milkshake zoals je die nog nooit geproefd hebt. Achter zijn toonbank heeft hij 4 soorten vloeibare chocolade die constant in een warm bad staan. Je kunt bij Quetzal ook chocolade fonduen, deze traktatie staat zeker nog op ons verlanglijstje en het zal niet moeilijk worden om iemand anders hier ook mee te verrassen.

Ook jullie zullen wel iemand in je omgeving kennen die verzot is op chocolade, dus wacht niet en neem hem of haar mee naar de Kamperbinnenpoort 3 in Amersfoort. En zoals de slogan van Bob luidt, “Er is meer in het leven dan chocolade, maar nu even niet!”

Voor de openingstijden en het gehele menu neem een kijkje op de website of Facebook pagina.