groentesnijder 1
Smulweb test iedere week een product uit de Smulweb Shop. Deze week de 3-delige groentesnijder van Triangle. Handig voor het snijden van groenten die je bijvoorbeeld wilt grillen!

De 3-delige groentesnijder
De groentesnijder wordt geleverd met 3 mesjes van verschillende dikte. Het mesje wat de dunste plakjes oplevert is van kaasschaaf dikte. Wij dachten meteen aan het maken van groenteplakken om te grillen! Dit omdat het zo moeilijk is om gelijke plakken te snijden van je groente en een kaasschaaf maakt veel te dunne plakken.

De test
Wij wilden graag weten hoe de groentesnijder werkt en of hij doet wat er beloofd wordt. Daarom hebben wij de groentesnijder gebruikt om courgette en aubergine te snijden voor het grillen. De verschillende stappen die wij genomen hebben staan hieronder beschreven.

Stap 1 
De snijder wordt geleverd met 3 losse mesjes. Deze mesjes hebben verschillende diktes. De dikte van het mesje is bepalend voor de dikte van de plakken. Wij hebben ervoor gekozen om in eerste instantie met het dikste mesje te werken omdat we voor het grillen relatief dikke plakken nodig hebben. Dikke plakken zijn makkelijker om te grillen.

groentensnijder
Stap 2
Om het beoogde mesje op de snijder te plaatsen moet je een schroefje losdraaien. Het schroefje zit aan de zijkant. Dit is dus super simpel en gaat heel snel.

groentesnijder 3
Stap 3 
Het snijden werkt als een soort kaasschaaf. Je zet de snijder aan de bovenkant van de groente en schaaft in een vloeiende beweging naar beneden.

groentesnijder 4
groentesnijder 5
groentesnijder 6
groentesnijder 7
Stap 4 
Vervolgens was het tijd om de groente te grillen. Smeer de plakken van de te voren in met een beetje olie en strooi er een beetje zout overheen.

groentesnijder 8
groentesnijder 9
Oordeel
Bij het kiezen van een mesje viel het ons op dat het mesje los zit, dit houd in dat het mesje wiebelt als je ermee beweegt. Dit leek ons een nadeel maar het is juist fijn. Namelijk, wanneer je groente niet helemaal recht is beweegt het mesje handig mee. Ook kwamen we tot de conclusie dat een courgette het allerfijnst werkt met de snijder. Zo is een tomaat bijvoorbeeld te sappig om te snijden met de snijder. Al met al vinden wij dat deze tool door de 3 verschillende opties super handig is om je groente mee te snijden. Om bijvoorbeeld zoals wij hebben gedaan te grillen, voor een salade of zelfs voor het schaven van je kaas.

Wil jij ook zo’n handige snijder hebben? 
De 3-delige groentesnijder van Triangle is te bestellen in de Smulweb Shop deze week van € 44,50 voor € 29,95