Cover Food + Bier“Na water en thee is bier de meest gedronken drank ter wereld! Het is sowieso de meest gedronken alcoholische drank. Sta daar eens een moment bij stil” Vergeet wijn-spijscombinaties, bier-spijs is de nieuwe trend!

Het stoere kookboek begint met een leuke introductie over bier.  Leuke weetjes en informatie wordt verteld op een manier dat je wel door moet lezen.

Het boek staat vol met zo’n 80 gevarieerde recepten van de over de hele wereld met bij ieder gerecht een tip voor welk biertje je er het beste bij kunt drinken. De gerechten zijn onderverdeelt in 6 verschillende hoofdstukken, zo heb je onder andere Kleine kluifjes, Grotere beesten en Beste biermaatjes. Ook staat bij ieder recept kort beschreven hoe dit gerecht tot stand is gekomen, wat erg leuk is om te lezen. Naast bier staat vlees centraal in dit boek.

Hoewel er bij de gerechten aangegeven wordt welk biertje je er het beste bij kunt drinken, wordt er tussen de recepten door uitleg gegeven over verschillende soorten biertjes. De tijd van “Wilt u wit of rood?” is allang voorbij. Tegenwoordig moet een wijnkelner ook uitgebreide kennis van de bierkaart hebben.

De foto’s in het kookboek zijn donker, robuust en krachtig. Net als de rest van de vormgeving eigenlijk. Benieuwd geworden? Kijk hieronder voor lekkere recepten uit het kookboek.

Pannenkoekjes met geplukte eend
p22-23 DuckPancakeHRes700

Tofu met chilizout
P50-51 ChilliTofuHRes700

Geroerbakte eend met peper en Thaise basilicum
p70-71 StirFryDuckPepperBasilLRes700

Food + Bier, Ross Dobson, ISBN 978 90 00 35125 1, €24,99