9789000347094_downloadKun jij je ‘s avonds ook al verheugen op wat je in de ochtend gaat eten? Wordt het romig roerei met avocado? Een snelle kom granola? Of pak ik uit met een flinke stapel pancakes met gezouten mapleboter? 

De recepten uit dit boek zijn verdeeld in zes hoofdstukken, elk met een eigen sfeer en andere stijl gerechten. Soms wil je uitgebreid ontbijten op bed “Let’s stay in bed”, terwijl je op een drukke werkdag al rennend iets meeneemt “Up & Running”. De ene week heb je behoefte aan voedzame, lichte gerechten “Healthy & light” en de andere week kan er juist niet genoeg boter in zitten “The morning after the night before”.

De vormgeving van het boek is simpel, kleurrijk en luchtig. Eigenlijk net zoals de voorpagina. Bij het zien van de foto’s krijg je al direct trek. De gerechten zijn van bovenaf gefotografeerd, alsof je er met je neus boven hangt en de geur als het ware kunt ruiken.

Links bovenin van de pagina wordt de bereidingstijd aangegeven, zo kun je zelfs in alle haast van de ochtend bij het bladeren zien voor welk gerecht je nog wél tijd hebt. Je ontbijt hangt immers af van de tijd die je ervoor hebt.

Denise vertelt dat ze er alles aan heeft gedaan om de ultieme ontbijtrecepten te ontwikkelen. Zo heeft ze elf soorten granola getest, negen muffinrecepten en vijfentwintig havermoutvariaties. En dat is te merken! Het boek staat vol met meer dan 80 overheerlijke recepten die je ‘s ochtends inspireren. Mocht je niet kunnen kiezen.. wie zegt dat je ontbijtjes alleen in de ochtend kunt eten?

Bircher muesli
bircher_muesli_DK-1600
Burnt toast met ricotta en marmeladebriochetoast_DK-1600
Pain perdu van suikerbrood met bosvruchtencompote  wentelteefjes_suikerbrood_DK600
All-day Breakfast, Denise Kortlever, ISBN 978 90 00 34709 4, €20,00