Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Genieten met een gouden randje

koninklijk toetje 600

Doordat de oranje tompoezen, soesjes (en blijkbaar ook kruidnoten?) je om de oren vliegen, wordt er soms vergeten dat je ook met rood-wit-blauw kan koken. Smulweb heeft speciaal voor jou een Koningsdag-menu opgesteld, benieuwd naar de recepten?

Vandaag is onze Koning jarig en vieren wij allemaal zijn verjaardag! Door heel Nederland worden er verschillende festiviteiten georganiseerd met een koninklijk tintje. En of je nu de dag doorbrengt door te dansen op een festival of door oude spulletjes te verkopen op een kleedje; stiekem draait Koningsdag ook om lekker eten. Het leuke aan deze recepten is dat ze samen de Nederlandse vlag vormen.


Voorgerecht:
‘Mooi rood is niet lelijk-soep’
‘Vandaag is rood de kleur van dit hapje’


Hoofdgerecht:
‘Het witte goud’
‘Aprilletje zoet heeft nog wel eens een witte hoed’


Nagerecht:
‘Blauwe tompoes’
‘Taartje voor iemand met blauw bloed’


‘De wimpel’
Serveer een lekker glaasje oranjebitter of een lekkere cocktail van Aperol Spritz als afzakkertje.

rood-wit-blauw 600

Eet smakelijk met dit vorstelijke menu!

1 Reactie

  1. Door heel Nederland en in het Caribische deel van het koninkrijk wordt de verjaardag van de koning gevierd!
    Misschien volgend jaar een recepten wedstrijd uitschrijven in de kleuren van vlag en wimpel?

Geef een reactie