pindakaas

Eerder deze eerste week spraken wij over de eerste popcornwinkel van Nederland. Nu is er ook voor de pindakaasliefhebbers leuk nieuws. 

Michiel Vos, een echte pindakaasfan, kwam op het idee. “Ik ben opgegroeid op de boerderij en at altijd al grote hoeveelheden boterhammen met pindakaas.” vertelt hij aan het Parool, “dat wordt op een gegeven moment een beetje saai omdat er weinig variaties pindakaas zijn.”

Verschillende smaken
In de winkel zijn straks ongeveer tien variaties zelfgemalen pindakaas te koop. Zo komt er een variant zeezout-karamel, kokos, rozijn-venkel, de opmerkelijke pindakaas met koffie, een pittige pindakaas, honing-walnoot, pure chocolade en nog een paar smaken. Er wordt volgens Vos zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Zelf nog lekkere wensen voor een smaak? De bedenkers staan open voor ideeën! Laat het ze weten via de Facebookpagina. 

 De opening
Michiel Vos heeft veel positieve reacties ontvangen: “Ik wist niet dat er zoveel pindakaasliefhebbers zijn”. De pindakaasliefhebbers moeten echter nog wel even geduld hebben voor ze een potje kunnen halen aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Oost. De winkel opent de deuren pas over één à twee maanden.

Ga jij de winkel ook bezoeken?