Sfeerbeeld - Old Scuola1Amsterdam heeft er een foodfestival bij. In het lange weekend van 5 mei vindt de eerste editie van Yummya plaats op de Jaap Eden IJsbaan. Het is de eerste keer dat een dergelijk foodevenement plaatsvindt op deze locatie in Amsterdam-Oost. Yummya staat in het teken van streetfood en voegt een thema toe dat een nieuwe dimensie geeft aan foodfestivals. Het verhaal van Adam en Eva en de verleiding van eten, staan in de eerste editie van Yummya centraal.

Thema foodfestival
Door een thema aan het festival toe te voegen, creëert Yummya een totaalbeleving rondom ter plekke vers bereid eten. Hiermee onderscheidt het zich van andere foodfestivals. Enzo Kleijn, founder en organisator van Yummya: “In Nederland groeien foodtruck festivals enorm in populariteit. Maar alle festivals lijken erg op elkaar: er is eten, drinken, muziek en theater. Wij voegen daar bijzondere elementen aan toe om onze gasten te verrassen.”

Guilty pleasures
In de eerste editie van Yummya staan guilty pleasures centraal en wordt een paradijselijke wereld vol verleiding gecreëerd. Het verhaal van de ‘moderne’ Adam en Eva komt tot leven in vier verschillende werelden: Eden, Adam’s Apple, Eve’s Kiss en Forbidden Fruits, met ieder zijn kenmerkende streetfood gerechten en entertainment.

Ervaringen delen
Yummya gelooft dat streetfood verbindt en daarom staat samen proeven en ervaringen delen centraal. “Op Yummya bieden we zeer veel zitgelegenheid, met een mix van lange tafels en knusse zithoekjes. Daarnaast is Yummya voor jong en oud, hetgeen je terugziet in onze programmering. Met Yummya willen we een moment creëren wat samen wordt beleefd en waar nog lang aan wordt teruggedacht. Met het creatieve concept van Yummya, dat door Event Conceptbureau By Whyte op unieke wijze is ontwikkeld, gaat dat zeker lukken”, aldus Enzo.

Wanneer: donderdag 5, vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei 2016.
Waar: Jaap Eden IJsbaan, Radioweg 64 in Amsterdam.
Openingstijden: 5, 6 en 7 mei van 11.00 tot 23.00 uur. Zondag 8 mei van 11.00 tot 21.00
Prijs: Op 5, 6 en 7 mei tot 19.00 uur gratis, daarna 3 euro p.p. Zondag 8 mei de gehele dag gratis.

Kijk voor meer informatie op yummya.nl