Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Zo bewaar je avocado (en zelfgemaakte guacamole) langer

Avocado 600Heb je net een halve avocado op je rijstwafels uitgesmeerd, blijf je (zoals altijd) weer zitten met die andere helft. Helemaal opeten is een beetje te veel van het goede, maar een avocado wordt altijd zo snel bruin… Dat is vanaf nu verleden tijd!

Met deze handige tips bewaar je die tweede helft namelijk een stuk langer.

Doe de pit er weer in
De pit zorgt er namelijk voor dat er minder vruchtvlees wordt blootgesteld aan zuurstof, waardoor je avocado niet bruin wordt. Helaas zal de rest van de vrucht wel al gauw bruinig kleuren.

Citroenrasp en plastic folie
Citroenrasp werkt op dezelfde manier als olijfolie. Bestrijk je avocado met wat sap van een citroen of limoen. In plaats van in een doosje bewaren, wikkel je de overgebleven helft in vershoudfolie. Zorg dat het folie er strak omheen zit, zo wordt het citroensap beter opgenomen.

Bewaren met een uitje
Bewaar de avocado, samen met een paar stukjes gehakte rode ui,  in een luchtdicht doosje. De zwavel in de ui (diezelfde stof waar je altijd van gaat huilen) oxideert het oppervlak van de avocado, waardoor deze niet bruin wordt. Al moet je de vrucht natuurlijk geen weken laten liggen.

Bestrijk met olijfolie
Net voordat je de avocado in een luchtdicht doosje bewaart, bestrijk je met een borstel of een stukje keukenpapier de vrucht met een beetje olijfolie. Zet ‘m daarna in de koelkast.

Guacamole bewaren
Druk de guacamole aan de bovenkant een beetje aan zodat hij plat is. Voeg dan een vingerdikte water toe bovenop de guacamole, zo blijft het mooi groen. Dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast. Wanneer je het wilt eten giet je simpelweg het water eraf en roer je de guacamole nog even door. Done!

Lees ook: recept voor guacamole, lekkere recepten met avocado

Hoe houd jij je avocado groen?

Bron: libelle.nl

1 Reactie

  1. Als je de pit in de guacamole duwt hou je hem in ieder geval een paar uur groen.

Geef een reactie