IMG_9449Heel snel en gemakkelijk pasteitjes maken? Dat kan! Met deze drie vormen kun je pasteitjes maken van verschillende grootten. Ook leuk voor (appel)flapjes!

Pastei- en gebaksvormpjes
Een set van drie pastei- en gebaksvormen van Mason Cash. In deze vormpjes maak je gemakkelijk leuke (appel)flapjes en pasteitjes. De vormen zijn gemaakt van kunststof en geschikt voor de vaatwasser. De vormen koop je in de Smulweb Shop met korting! (En alleen op 17 en 18 februari geen verzendkosten met de code LENTEKRIEBELS16)

Ingrediënten
(voor ongeveer 20-25 pasteitjes)
1 kg/20-25 plakken bladerdeeg (als je grote pasteien wilt maken, koop dan een rol bladerdeeg)
350 gram rundergehakt
350 gram aardappels
200 gram wortels
175 gram uien
5 theelepels melk
1 ei
1 klontje boter
Zout en peper

Zo maak je het

IMG_93481. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Snij dan de wortels, aardappels en ui in kleine stukjes. (Maar dan ook echt klein! Wanneer ze te groot zijn, past er minder in de pasteitjes).

IMG_93592. Meng de kleingesneden groenten en het gehakt in een kom door elkaar. Voeg voor de smaak peper en zout toe. Bak het daarna in een pan tot het gaar is.

3. Strooi wat bloem uit zodat het ontdooide bladerdeeg niet blijft plakken. Leg de vorm op het plakje bladerdeeg en druk deze door zodat er een rondje wordt uitgesneden. Leg dit rondje bovenop de vorm en vul dit met de gehakt en de groenten.

Tip: Pas op dat je er niet teveel in legt, dan scheurt het bladerdeeg. Voeg een beetje boter toe aan de vulling voor een boterige smaak. Bestrijk met een kwastje wat melk over de over de randen van het pasteitje. Vouw nu het vormpje dicht en druk hem een beetje aan.

IMG_93714. Vouw de pasteivorm dan weer open en voilà! Je pasteitje is gevormd. Leg de pasteitjes alvast klaar op bakpapier op een bakplaat. Als ze allemaal gevormd zijn, bestrijk ze dan met het geklutste ei. Zo worden ze mooi goudbruin.

IMG_94495. Zet de pasteitjes in de oven en bak ze in ca. 25 minuten goudbruin.

Oordeel
De pasteitjes smaakten erg lekker! De vormpjes waren ook makkelijk in het gebruik. Hoe vaker je ze vormt, hoe sneller het gaat. De eersten waren mislukt bij mij doordat de groenten te groot gesneden waren en ik er teveel in probeerde te stoppen, maar afgezien van de eerste 5 mislukte pasteitjes (die alsnog heerlijk smaakten) waren ze allemaal perfect!

Zelf proberen?
De pasteivormpjes zijn nu met korting te koop in de Smulweb Shop  van €9,95 voor €7,95! (En zonder verzendkosten op 17 en 18 februari met de code LENTEKRIEBELS16)

Pasteivormpjes