Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Zo snij je een pizza volgens de wetenschap

pizza

De meeste mensen snijden een pizza op de gebruikelijke manier, daar is niets mis mee. Onderzoekers aan de Universiteit van Liverpool dachten daar anders over. Zij hebben dé oplossing bedacht als je een pizza deelt met iemand die wél de korst wilt en jij niet (of omgekeerd).

Nieuwe snijtechniek
Pizza en wetenschap, je zou ze misschien niet snel bij elkaar denken, toch heeft de wetenschap zich al vaker over de pizza gebogen. Hoe verdeel je het, in hoeveel punten kun je een pizza snijden om gelijke stukken te creëren? Nu komt daar een nieuwe snijtechniek bij.

Met de snijtechniek van onderzoekers Joel Haddley en Stephen Worsley creëer je vijf- en zevenhoeken die vervolgens weer in de helft worden gesneden. Ook kregen de vijfhoeken inkepingen.

Wiskundig interessant 
De onderzoekers geven in hun onderzoek aan dat het vooral wiskundig interessant is, en niet heel praktisch. Toch is het een leuke manier om je pizza te snijden én ideaal als je hem deelt met iemand die de korst wilt en jij niet of omgekeerd. Helemaal zoals volgens hun stappenplan gaat waarschijnlijk niet lukken, maar je kunt het altijd proberen!

Stap 1
pizza 1

Stap 2
pizza 2

Stap 3
pizza 3

Het eindresultaat ziet er dan ongeveer zo uit
pizza snij

Bron: Metro Nieuws

1 Reactie

  1. Wat een hoop werk voor niets en waarvoor? Omdat er iemand is die de korst niet lust? Nee dan laat je de korst maar liggen. Lieve groet Cecile

Geef een reactie