Kruidenolie_Isnardi (1)

Stokbroodje, wijntje en een dipje. Een lekkere dip maak je natuurlijk helemaal zelf! Het enige wat je nodig hebt is goede olijfolie en kruiden naar keuze. Voor een echte Smulweb dip hebben we de Italiaanse olijfolie van Isnardi gebruikt.

De Isnardi olijfolie behoort tot de allerlekkerste van Italië. De olijven worden handmatig geplukt, geselecteerd en gewassen. De kunst is om de temperatuur van de smeuïge massa zo laag mogelijk te houden, want zo krijg je de beste extra vergine olie. Deze olie kan je gebruiken tijdens het koken maar smaakt ook goed als lekkere brooddip bij de borrel! Tip: de Isnardi olijfolie is nu verkrijgbaar in de Smulweb Shop!

Recept
Olijfolie
Paar takjes munt
Paar takjes peterselie
Paar takjes basilicum
Paar takjes bieslook
Knoflook naar smaak

Je kan natuurlijk alle kruiden gebruiken die in je koelkast liggen. Varieer met verschillende kruiden en smaken!

Bereidingswijze
Snijd alle kruiden in kleine stukjes en voeg de olijfolie toe totdat er een substantie ontstaat die niet te dik of te dun is maar juist lekker smeerbaar. Je kunt het mengsel ook met een staafmixer vermengen.

Tip
Maak een grote hoeveelheid, deze kan je gemakkelijk in een muffinvormpje gieten en in de vriezer zetten. Als je bezoek over de vloer hebt, heb je meteen wat lekkers op tafel!

Kruidenolie_Isnardi (2)

1. Giet de dip in een muffinvorm of in een ijsblokjesvorm en zet in de vriezer voor minstens zes uur.

Kruidenolie_Isnardi (4)

2. Haal de ijsblokjes met olie uit de vriezer, ontdooi het eventueel in de magnetron.

Kruidenolie_Isnardi 2

3. Serveer met stokbrood of focaccia.

Wil je ook de Isnardi extra vergine olijfolie proberen? Hij is nu tijdelijk verkrijgbaar in de Smulweb Shop!