shutterstock_194972915

Tijdens de feestdagen, maar ook zeker daarna, hoort een heerlijke cocktail. Heel makkelijk om te maken en leuk want je maakt hem helemaal naar je eigen smaak. Je hebt maar een paar dingen nodig voor een fantastisch resultaat!

De benodigdheden voor een cocktail:

cocktailspullen

Het cocktailmaatje helpt je voor de exacte hoeveelheid alcohol. De bovenkant staat gelijk aan 50cl en de onderkant 30cl. Zo voorkom je dat de alcohol teveel overheerst. Met een shaker zorg je ervoor dat alle verschillende dranken goed gemixt worden. Als je fruit in je cocktail gebruikt kan je ze met een stamper gemakkelijk fijnstampen. En om het af te maken hoort er natuurlijk gecrushed ijs bij.

Voor een echte klassieker gebruiken we het recept van Smulwebber Carolientje61 voor: Margarita Cocktail!

Ingrediënten
150 cc Tequila Sauza Hornitos
120 cc Cointreau
180 cc limoensap
1 eetlepel zeezout, half grof, zonder jodium;
4 limoen partjes of mootjes (ter decoratie)
24 ijsklontjes

Bereidingswijze
Pers een paar limoenen tot je 180 cc vers sap hebt. Dit kan je gemakkelijk doen met een citruspers of pers de limoenen met de hand. Strooi het zout in een soepbord. Tip van Carolien: “Wij maken liefst ons eigen half grove zout door grof zeezout onregelmatig te pletten in een vijzel.”

Maak de rand van het glas vochtig met limoensap, zet het glas ondersteboven in het soepbord en draai het rond tot zich een mooie bevroren zoutrand op de rand heeft afgezet. Snij een limoen doormidden, snij een helft in 4 wiggen. Snij de wiggen schuin in en steek ze op de rand van het glas ter decoratie.
Schenk de tequila, cointreau, limoensap in een cocktailshaker en voeg een stuk of 4 of 5 ijsklontjes toe. Maal de rest van de ijsklonten in grove stukken en verdeel over de glazen. Shake de tequila, cointreau en limoensap 5 tot 10 seconden en verdeel meteen over de glazen.

Meer handige cocktailbenodigdheden vind je nu met veel korting in de Smulweb Shop!