kerst woonkamer

Dé manier om in een kerstsfeer te blijven is het kijken van leuke kerstfilms. Lekker op de bank met een warm kopje thee of een kop chocolademelk

Bij films kijken horen lekkere snacks, en hoe lekker popcorn of een bakje chips ook is, met kerst moet er natuurlijk wat anders op tafel staan! Daarom zochten wij 6 van de leukste kerstfilms uit met daarbij 6 heerlijke snacks en borrelgerechten om te maken én te eten bij de films.

1. Love Actually 
De ultieme kerst, feel-good film is toch wel Love Actually. Grote kans dat je deze film al wel eens gezien hebt maar ook een tweede, derde of zelfs vierde keer blijft de film leuk! Love Actually volgt een paar Londenaren en speelt zich af in de weken voor Kerstmis. De film gaat over de relaties tussen vaders en zoons, echtgenoten en echtgenotes, vriendjes en vriendinnetjes. Alles en iedereen is met elkaar verbonden en de film brengt een warm liefdevol gevoel met zich mee.
Love-Actually

2. Arthur Christmas
Arthur houdt van Kerstmis en alles wat er mee te maken heeft. Dat is niet zomaar, want hij is de zoon van de Kerstman. Ieder jaar is het voor Arthur en zijn familie weer een drukke periode om alle kerstcadeautjes op tijd te bezorgen. De familie doet heel erg hun best, toch wordt één meisje vergeten, lukt het Arthur om het meisje nog een cadeautje te bezorgen?  Een leuke avontuurlijke animatie film over Arthur die helemaal het kerstgevoel naar boven brengt.

ARthur

3. A Christmas Carol 
Ebenezer Scrooge begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn kerstverleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.  De verfilming van het bekende boek is een mooie, liefdevolle film die je met heel je familie kunt kijken.
A-Christmas-Carol-2009-Tamil-Dubbed-Movie-HD-720p-Watch-Online

4. Bad Santa 
Willie is een oplichter en dief in hart en nieren. Elk jaar vormt hij samen met de lilliputter Marcus een dubieus duo met slechte bedoelingen. Ze maken een road trip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed als de Kerstman en één van zijn elfen hun opwachting maken. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Deze strategie wordt bemoeilijkt wanneer een 8-jarige ze de echte betekenis van het kerstfeest leert. Een erg grappige, vermakelijke film vol actie en komedie.
667_BadSanta_Catalog_Poster_v2_Approved

5. The Holiday
Amanda is een Amerikaanse vrouw die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris en nemen ze tijdelijk elkaars leven over. Een ultieme romantische komedie die het kerst- en vakantiegevoel helemaal tot leven brengt.

The_Holiday_Wallpaper_by_marty_mclfy

6. Elf
Nadat hij als baby in het weeshuis in de zak met cadeautjes is gekropen, wordt Buddy door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man voor problemen tussen de andere elfen. Hij ontdekt dat hij geen echte elf is en besluit terug te gaan naar New York om zijn echte vader te zoeken. Daar kijkt iedereen hem raar aan, omdat hij zich totaal anders gedraagt en niemand hem gelooft als hij vertelt waar hij vandaan komt – vooral zijn vader niet… Een grappige film met Will Ferrell die je gegarandeerd een lach op je gezicht tovert en helemaal in kerstsfeer is.

Will_Ferrell_in_Elf_Wallpaper_4_1280

 6 lekkere hapjes voor bij de films

1. Aardappelkoekjes

2. Gevulde appeltjes met kaneel en cranberry compote uit de oven

3. Haricots verts in rauwe ham

4. Zalmrolletjes gevuld met spinazie en roomkaas

5. Soesjes met sinaasappelroom 

Soesjes met sinaasappelroom

Wat is jouw favoriete kerstfilm?