Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Zo schil je een aardappel snel en makkelijk!

Ovenschotel aardappel

Aardappels schillen neemt vaak veel tijd in beslag en is daarnaast ook niet het leukste klusje om te doen. Op deze handige manier gaat het makkelijker en sneller!
Stap 1: maak rondom de aardappel een snee in de schil
Stap 2: kook de aardappel
Stap 3: trek de schil van de aardappel

Aardappel schillen

Nu je deze handige truc hebt ontdekt wil je natuurlijk niets liever dan de truc uitproberen. Daarom hier 5 heerlijke gekookte aardappelgerechten!

1. Prei-zalmschotel
2. Italiaanse zuurkoolschotel 
3. Zeeduivel op een bedje van venkelpuree
4. Indiase pompoensoep met wortel en kokosmelk
5. Aardappelgratin met prei en ham

En lukte het?

Bron: ELLE Eten

6 Reacties

  1. Most of the special tricks are provided here which are the part of downloading process firefox com browser this is given here because now you can make the good capacity with it.

  2. Han_Henderikse

    8 november 2015 at 10:45

    Bespaart niet echt veel tijd omdat je de aardappelen nu eerst goed moet wassen voor het koken met schil.
    Gemak is aardappelsoort/ras afhankelijk en werkt deels.
    Daarnaast echt vingers verbranden en gepiel.
    Dunschiller is bijna net zo snel.
    Evenzogoed een leuke tip.

  3. Nee dat lukte niet. Inderdaad allemaal kleine stukjes en je moet alsnog lelijke plekken verwijderen. Vingers verbranden is het enige dat goed lukt. Ik hou ‘t wel gewoon bij m’n ouderewetse dunschiller, gaat veel sneller.

  4. martje_vanpeerhommel

    2 november 2015 at 17:00

    Nou lijkt handig dat schillen zo maar werkt in de praktijk niet zo . Heb het geprobeerd maar er kwamen allemaal kleine schilletjes af. Trek de schil kapot zo.

  5. nicolette_vanas

    2 november 2015 at 16:52

    Ziet er top uit dat schillen maar de linken naar de gerechten werken helaas niet

    • Smulweb Blog

      2 november 2015 at 17:33

      Hoi Nicolette_vanas,
      Als het goed is horen de linkjes wel te werken. Doen ze het wel als u de pagina waar de recepten naar linken opnieuw laadt?
      Groetjes, Susan

Geef een reactie