koffie2

Zelfgemaakte koffie smaakt veel lekkerder dan uit een apparaat. De smaak van de koffie wordt bepaald door de boon, kooktijd én het juiste gereedschap. In de Smulweb Shop hebben we alles voor het perfecte kopje koffie.

Koffie begint natuurlijk bij de koffieboon. De boon bepaalt de smaak, de sterkte en het aroma van de koffie. In een koffiemolen kan je eenvoudig koffiebonen malen. Deze koffiemolentjegematteerde koffiemolen van Leopold Vienna is gemaakt uit RVS en heeft een klassiek houten hendel. Inclusief opvangblik. Met deze robuuste molen maal je elke boon fijn. De gemalen bonen kan je gebruiken voor filterkoffie, een espressomaker of een cafetière. Tip alle koffie producten zijn nu met veel korting verkrijgbaar in de Smulweb Shop!

Cafetière
Ook wel een French Press genoemd. Hiervoor heb je geen filter nodig en blijft alle koffiesmaak behouden. Een cafetière is samengesteld uit een glazen pot, een zeef en een deksel.  Voeg 2 eetlepels gemalen koffiebonen in de pot. Giet daarna water dat nét van de kook af is over de koffie heen. Roer voorzichtig in het water met de gemalen bonen. Zet de zuiger op de kan en laat dit 4 minuten staan.  Daarna druk je de zeef naar beneden zodat koffierestjes worden gescheiden. En dan is je zelfgemaakte koffie klaar!

(Een klein nadeel is wel dat er altijd wat koffierestjes in je kopje blijven zitten. Hoe fijner je je bonen maalt, hoe minder kans je daarop hebt.)

Groot klein

Espressomaker
Ook wel caffettiera, espressopotje of Italiaans koffiepotje genoemd. Hoe dan ook, voor een wat sterker kopje koffie is deze ideaal.  Hiervoor zijn speciale gemalen espressobonen nodig, deze zijn namelijk wat grover gemalen en speciaal gebrand. Vul het potje met water net tot onder het overdrukventiel (te zien groot2aan de zij-/binnenkant). Vul het koffiefilter helemaal met de gemalen espresso zonder aan te drukken. Strijk het met één vinger af zodat er een egaal oppervlak ontstaan. De bovenkant moet gelijk zijn met de bovenkant van het inzetfilter. Draai hem daarna stevig dicht en zet hem op het fornuis op middelhoog vuur zetten. Als je espresso klaar is, haal hem dan meteen van het vuur, anders wordt de koffie bitter.

Melkkan
Een kopje koffie is nog lekkerder met een romige laagje melk. Hiervoor kan je een melkkan gebruiken. Zet de kan op het fornuis op een laag vuur en voeg een paar eetlepels melk toe. Let wel goed op dat de melk niet aanbrandt!
Een melkkan met een tuitje is ook leuk om latte art mee te maken. Door het tuitje kan je preciezer melk schenken. Leuk om je eigen art mee te maken!

1melkkan

 

 

 

Decoratieset
Je schuimlaag maak je nóg mooier metdecoratieset een decoratie laagje. Je kunt hiervoor zelf een stencil uitknippen of een speciale houder gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld kaneel of cacao voor de mooiste versieringen. Bij deze houder zitten vijf sjablonen zodat elk kopje anders wordt.

Dubbelwandige glazen
Als je koffie klaar is kan je genieten! Giet de koffie in je favoriete mok of gebruik dubbelwandige glazen. Als je koffie in dubbelwandige glazen schenkt blijft de inhoud lekker warm. Bovendien kan je de glazen makkelijk vastpakken omdat alleen de binnenkant warm blijft. Het leukst is om glazen te gebruiken die speciaal voor jou koffie zijn gemaakt, zoals espressoglazen, latte machiatto glazen of koffieglazen.

leopold-vienna-espresso-glas-set-van-2 leopold-vienna-koffieglas-set-van-2 leopold-vienna-latte-machiatto-glas-set-van-2 (1)

 

 

Geen tijd of zin om je eigen koffie te maken? In de Smulweb Shop hebben we ook koffieapparaten en espressoapparaten met korting!