mideastbites

Op 25 oktober haal je jouw culinaire hart op tijdens het Streetfood-Workshop Festival! De gehele dag vinden er kookworkshops plaats in het Smulweb Kookcollege in Amersfoort. Van Mid-East bites tot Indiase kip tandoori met naan tot sushi rolls. Voor een kleine prijs maak je kennis met het lekkerste streetfood uit verschillende keukens. Vanaf nu maak jij jouw eigen streetfood klaar.

Tijdens dit festival vinden negen kookworkshops plaats uit verschillende wereldkeukens. Onder begeleiding van de Smulweb chefkoks leer je alle tips en tricks. Leuk om je beste vriend(in) of familie cadeau te geven.  Gezellig samen kokkerellen! Tip: alle kookworkshops vind je nu met korting in de Smulweb Shop.

shutterstock_20410717

Snijtechnieken
Leer julienne, brunoise en chinoise. Mooie gelijke stukken snijden is beter voor de garnering maar ook zeker een lust voor het oog. Leer van onze chefs hoe je je mes moest vasthouden, wat de beste manier is om grote groente te lijf te gaan en hoe je je mes scherp moet houden. Na het snijwerk wordt er een maaltijd bereid uit de ingrediënten.

shutterstock_86639344

Indonesisch feestmaal!
De Indonesische keuken is enorm uitgebreid! Zullen we bij de basis beginnen? Een goede babi ketjap leren maken, daar begint het. Vooraf bereiden we zelf gevouwen en gebakken loempia’s en als dessert: Kue dadar!

shutterstock_66654304

Thaise Curry
Begin “from scratch”! Maak je eigen rode currypasta in de vijzel en tover deze om tot een heerlijke maaltijd. Het gebruik van vissaus, limoen en kokosmelk als smaakmakers, met gebakken kippendij erdoor en witte rijst erbij. Wij maken een lekker dessert voor je!

shutterstock_216995659

Mid-East bites
Smaken van het Midden-Oosten komen we steeds meer tegen in onze keuken. Za’atar, Ras el Hanout, Baharat enz! Leer om een mooie schotel met mezzes te maken. Sigara met feta, houmous met platbrood, boreka’s en tabouleh staan op het menu.

shutterstock_322635725

Sushi maki en uramaki
Bij sushi draait alles om de perfecte rijst. Die gaan we je leren maken. Daarna bereiden we twee maki en twee uramaki rollen met vulling van zalm, tonijn, krab, avocado en meer. De rollen versieren we met Japanse mayonaise, furikake en wasabi.

shutterstock_147474689

Tapas!
Tapas is er in honderden varianten. Je leert hoe je de vier beste tapas maakt. We maken de traditionele albondigas in tomatensaus, empanadas met spinazie, gevulde champignons en gamba’s met knoflookmayonaise. Leuk om tijdens een feestje op tafel te toveren!

shutterstock_318257591
Indian streetfood
Heerlijke smaakvolle gerechten uit de Indiase keuken! Een explosie aan geuren, smaken én kleuren. De Indiase keuken is al vierduizend jaar oud en enorm divers. We maken Vellai Porrial, pakora’s, krokante okra en yoghurtpuddinkjes.

mideastbites

Mexican streetfood
De Mexican streetfoodkeuken is kleurrijk en smaakvol. In deze workshop maak je je eigen bloemtortilla’s en twee heerlijke vullingen: Baja Fish en Chili chicken. Ook ontbreekt de guacamole niet en maken we een mooie salsa.

Na afloop eet je je zelfgemaakte gerecht gezellig aan tafel met je mede-chefs. Alle kookcolleges vinden plaats in het Smulweb Kookcollege in Amersfoort. In de Smulweb Shop kun je de kookworkshops bestellen. Wie neem jij mee?