heel holland bakt fransMet het thema ‘Frans’ weet je zeker dat er genoeg zoetigheid en een vleugje romantiek op je wacht. En dat was precies het geval bij de aflevering van Heel Holland Bakt gisteravond. Al verliep het niet voor iedereen even vlekkeloos. 

Religieuses
Twee soezen op elkaar, de één groter dan de ander, gevuld met een lekkere crème vulling en een laagje glazuur, fondant of chocolade. Franser wordt het niet! Zoals Sarena al zei: ‘Fransen houden van gebakken lucht, soezen, eclairs en bladerdeeg’.  Zelf is ze Italiaanse en houdt meer van het zwaardere werk. Toch waagt ze zich aan de ‘nonnetjes’. Want daar lijken deze luchtige gebakjes op.

Soezen bakken blijkt niet voor iedereen zo makkelijk. Aat laat zijn eerste lading soezen verbranden en waagt zich – met nog 30 minuten op de klok – aan nieuwe soezen met een beetje deeg dat hij achter heeft gehouden.  Robèrt vind het knap dat hij de soezen nog af heeft gekregen maar toch laat de smaak wat te wensen over. Maartje bakt religieuses die mooi ogen en goed ‘open’ zijn gebakken maar ook bij haar is smaak een probleem. Jannie vraagt zich zelfs af of er wel suiker in zit.

Vanille..wat?
De technische opdracht draait deze week om ‘vanille batons‘. En hoewel het koekje een bekend uiterlijk heeft, denken de meeste kandidaten het niet zo 1, 2, 3 te kennen. Martine is er echter van overtuigd dat Aat het koekje zelf verkoopt in de supermarkt, Aat denkt van niet. Ook Farida heeft wat problemen, maar dan met de weegschaal. Met een deel van de ingrediënten al in de kom valt haar weegschaal uit. Ze heeft geen idee meer van wat er al in zat. Haar koekjes mislukken compleet en hiermee eindigt ze als laatste in de opdracht. Aat is echter ruimschoots op tijd klaar en ondanks dat zijn baton ietwat groot is wint hij met een nagenoeg perfect koekje. Ook  Michiel scoort hoge ogen.

Liefde gaat door de maag
Een romantisch spektakelstuk is de laatste opdracht van deze uitzending. Dat vraagt om veel chocolade, hartjes en rood fruit! Sarena wil een mooi effect bereiken door hartjes van cake in haar taart te verwerken, echter wordt de chocoladetaart maar niet gaar en loopt haar topping van de taart af. Ze vreest voor een ‘exit’ deze aflevering’. Martine maakt indruk met een prachtige ‘bombe‘ en de taart van Michiel valt goed in de smaak: “Het is spannend dat je drie verschillende smaken en structuren in je mond hebt” aldus Jannie. Zijn taart en batons bezorgen hem dan ook de titel Meesterbakker deze week! De jonge Maartje moest het programma helaas verlaten maar reageert sportief: “Ik heb veel geleerd, veel meegemaakt, het is oké zo”.

Volgende week: geen thema..

taart michiel heel holland baktBron beeld: Heel Holland Bakt