Stephan_Nijst_Chef-HiltonRotterdamStadshal-4

Misschien ken je Stephan Nijst (38) nog wel van het tv-programma ‘Mijn tent is top’. Hierin startte hij samen met zijn echtgenote een eigen restaurant. Inmiddels heeft hij al heel wat ervaring opgedaan bij verschillende gerenommeerde restaurants in Nederland. Nu stapt hij over op een nieuw avontuur.

Tijdens de Rotterdamse Restaurant Week (nog tot 9 september) serveert hij een speciaal samengesteld menu bij Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam waar hij de nieuwe chef-kok is.

Karin van den Berg, general manager Hilton Rotterdam is blij met de komst van Stephan Nijst: “Stephan heeft zich al volop bewezen als een geïnspireerde topkok en ik ben ervan overtuigd dat hij zich als een vis in het water zal voelen als chef van Stadshal Bar en Restaurant, waar Rotterdammers en hotelgasten samenkomen.” Stephan Nijst heeft veel zin in zijn nieuwe positie: “Hier kan ik al mijn creativiteit kwijt en breed toepassen voor internationale gasten die de wereldkeuken kennen. Verantwoord met producten en ingrediënten omgaan, mooie smaken combineren en mijn gasten verrassen met nieuwe gerechten, dat is wat mij aan de keuken bindt. Daar krijg ik in Hilton Rotterdam alle mogelijkheden voor.”

Gedreven kok
Stephan Nijst is een gedreven en avontuurlijk kok die zich graag laat uitdagen tot bijzondere prestaties. Zo staat hij tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september – zeer eervol – in de Nederlandse finale van de meest prestigieuze internationale kookwedstrijd, de Bocuse d’Or. Nijst bindt daar de strijd aan met ander Nederlands toptalent zoals Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive* (Amstel Hotel) in Amsterdam, Jan Smink van De Librije*** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.