mosselweek nationale 2015Het is alweer de vijfde editie van de Nationale Mosselweek! Van zaterdag 29 augustus t/m zondag 6 september kun je in zo’n 280 restaurants in heel Nederland genieten van de lekkerste recepten met mosselen. Van een klassiek mosselpannetje met friet of brood tot aan een waar mosselmenu.

Niet alleen in de zomer
Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: “Het is de eerste keer dat we tijdens de Nationale Mosselweek zo groots samenwerken met horecagelegenheden. We willen horeca stimuleren om mosselen op de menukaart te zetten. Restaurants die dit al doen willen we motiveren om mosselen langer dan alleen de zomermaanden op de kaart te houden.

Zelf aan de slag met mosselen
Op Smulweb vind je de lekkerste recepten met mosselen. Dus zet je ze liever thuis op tafel, probeer dan eens de Catalaanse mosselen, mosselen uit de wok of bijvoorbeeld mossel-spinazie tapas.

Deelnemende restaurants
Toch liever uit eten? Dan vraag je je natuurlijk af: waar moet ik zijn voor die heerlijke Zeeuwse mosselen? Op mosselweek.nl kun je een restaurant zoeken én boeken. Heel handig dus!