Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Nieuwe columniste Smult: Annabel Langbein

Annabel2

Smult heeft er een nieuwe beroemde columniste bij en niet zomaar één: de Nieuw-Zeelandse kok en schrijfster Annabel Langbein. Annabel is het meest bekend van haar eigen televisie-programma The Free Range Cook, dat wekelijks te zien is op 24Kitchen. Daarnaast heeft ze 21(!) kookboeken uitgebracht. Als iemand de taal van voedsel spreekt, dan is het Annabel!

Annabel Langbein zal vanaf nu in elke uitgave van Smult verschijnen. In haar column vertelt ze over de cadeautjes van de natuur. Ze legt uit hoe je met verse groenten  uit de tuin heerlijk eten op tafel zet en welke kruiden perfect passen bij dat ene gerecht. Behalve tips deelt ze natuurlijk ook smakelijke recepten die je thuis kan namaken. Haar column is stijlvol, verrukkelijk en puur, net als dat Annabel zelf is.

Knipsel

Annabel weet alles over eten. Haar leven is diepgeworteld in de aardse cyclus van groeien, oogsten, koken en samen tafelen. Annabel groeide op in Nieuw-Zeeland en at daar altijd vers geoogste en gewassen groente die haar moeder kookte. Annabel vertrok in de jaren ’70 als hippie/feministe naar de Whanganui Rivier om te leven van wat de natuur te bieden had. Ze zorgde voor haar eigen vlees en vis, verbouwde zelf groenten en kookte boven een kampvuur. Daarna volgde ze landbouwkunde om alles te leren over de groei van planten. Annabel weet alles over de smaken van de natuur.

Dagelijks inspireert ze mensen met haar overheerlijke recepten. Ze heeft 21 kookboeken uitgebracht, waarvan ‘The Free Range Cook’ in meer dan 70 landen is uitgebracht. In haar gelijknamige programma op 24Kitchen tovert ze de lekkerste gerechten op tafel die recht uit haar eigen moestuin komen. Daarnaast geeft ze ook kookworkshops. Op 23 en 24 juni gaf Annabel een kookworkshop in het Smulweb Kookcollege. Samen met Annabel maak je recepten waarbij je je vingers wilt aflikken.

Kookworkshop33

Maar wie denkt dat ze alleen in de keuken staat heeft het mis. Annabel Langbein is een echte duizendpoot. Naast haar eigen televisieprogramma en het schrijven van haar kookboeken, heeft Annabel haar eigen YouTube-kanaal met korte leuke filmpjes van recepten. Daarnaast heeft ze haar eigen blog waar je alles kunt vinden wat te maken heeft met heerlijk tafelen. Ook is ze actief op Facebook, Twitter en Instagram. En vanaf nu heeft ze dus ook een vaste column in Smult! Hoe deze powervrouw dat allemaal doet? Zoals ze alles aanpakt: liefdevol en puur.

Kortom, van Annabel Langbein kan je ontzettend veel leren als het gaat om lekker eten. Veel Smulweb lezers zijn al geïnspireerd, bijvoorbeeld door haar Spaanse paella en notige mueslirepen. De columns van Annabel Langbein zijn te lezen vanaf de herfst Smult editie.

 

1 Reactie

  1. Dit lijkt mij heel leuk. Als ik het niet vergeet kijk ik naar haar serie.
    Wat zij bereid is heel leuk. Kan niet wachten om haar column te lezen.

Geef een reactie