Simple_2D

Houd je van etentjes organiseren voor vrienden en tegelijkertijd indruk maken? Met dit boek denken ze dat je werkzaam bent als chefkok in een mooi restaurant. Serveer de mooiste gerechten bij jou thuis aan de eettafel.

Tweede kookboek

‘Simple’ is het nieuwste boek van chefkok Jeroen de Zeeuw. Hij heeft gewerkt bij Heston Blumenthal’s The Fat Duck, Gordon Ramsay, restaurant De Kas, Duin en Kruidberg en opende vorig jaar zijn eigen restaurant Simple in Utrecht. Nu heeft hij zijn tweede kookboek uit vol met recepten op restaurantniveau met verrassend simpele ingrediënten. Zo staat er bijvoorbeeld een recept van minipizza’s in waar de bodem van filodeeg is gemaakt, hoe je een kaasplateau moet opbouwen, hoe je zwezerik bereidt, noem maar op. Jeroen de Zeeuw laat met dit boek zien dat het niet moeilijk is om een mooi diner op tafel te zetten.

Een goede basis

Het is volgens Jeroen de Zeeuw vooral belangrijk om een goede basis te hebben. Een goede soep, saus of welke bereiding dan ook. Heb je de basis onder de knie? Dan pas begrijp je de kunst en charme van het koken. Gelukkig staan er in dit boek basisrecepten voor o.a. eendenjus, mayonaise en pastadeeg, zodat ook jij deze kunst gaat begrijpen.

Hij zegt in zijn nieuwe boek: ‘Bistronomie is een nieuwe stroming binnen de culinaire wereld, waarin het eten en het ambacht weer de hoofdrol gaan spelen. Bovendien is bistronomie laagdrempelig, betaalbaar en gezellig. Vooral de smaak staat centraal. Er mag weer genoten worden van eten!’

Speciaal voor jullie hebben wij drie favoriete recepten uitgezocht!

Wilde eend met rode biet, cacao en postelein

EEND

Pompoen pesto

pompoenpesto

Citroen meringue

citroenmerengue

Simple – bistronomie voor thuis

Auteur: Jeroen de Zeeuw

Prijs: €29,99

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

ISBN: 9789021557120